Vrouw filmt hoe Nederlandse man fatale sprong van een rots maakt op Mallorca

Vrouw filmt hoe Nederlandse man fatale sprong van een rots maakt op Mallorca
Beeld: Freepik

Vrouw filmt hoe Nederlandse man fatale sprong van een rots maakt op Mallorca

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – Op het Balearen eiland Mallorca is een 31-jarige Nederlandse man om het leven gekomen toen hij in het bijzijn van zijn filmende vrouw en kind van een rots de zee in sprong. Helaas kwam de man op de rotsen terecht, iets wat gebeurde bij de Islas Malgrats eilanden bij Santa Ponça.

De man, vrouw en hun jonge zoon hadden een boot gehuurd om naar de Islas Malgrats te varen. Eenmaal daar aangekomen besloot de Nederlander de rotsen te beklimmen om vanaf 25 meter hoogte de zee in te springen terwijl zijn partner vanuit de boot zijn sprong filmde. Maar helaas verliep de sprong niet zoals de man gehoopt had en kwam hij op de rotsen terecht. En dat alles terwijl zijn partner hem filmde.

De man zonk meteen naar de bodem van de zee, iets wat de redding van het lichaam vermoeilijkte volgens de krant Ultima Hora. Terwijl de Guardia Civil en de kustwacht zochten naar het lichaam van de 31-jarige Nederlander, kreeg zijn  vrouw psychologische hulp. Het is niet bekend hoe oud het kind is en of hij iets gezien heeft.

Balconing

Op donderdag overleed op Mallorca ook een 24-jarige Britse toerist bij het balconing. De man sprong of viel van een balkon van een hotel in Magaluf. Het is de eerste balconing-dode dit jaar op de Balearen en Spanje.

LET OP: Onderstaande video bevat schokkende beelden.

Ga naar de inhoud