Guardia Civil arresteert een van de meest gezochte Britse misdadigers in Málaga

Guardia Civil arresteert een van de meest gezochte Britse misdadigers in Málaga
Beeld: Guardia Civil / web

Guardia Civil arresteert een van de meest gezochte Britse misdadigers in Málaga

Dit artikel is 12 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Een samenwerking tussen de Britse en Spaanse veiligheidsdiensten leidde deze week tot resultaat. De 29-jarige Mark Francis Roberts, verdacht van diefstal en het toebrengen van zware verwondingen, werd donderdag ingerekend in het dorp Estepona.

Zeven jaar, zo lang was Mark Francis Roberts al op de vlucht voor de Britse politie. In 2016 bracht hij een man ernstige verwondingen toe. Roberts viel de man aan met een mes voor zijn eigen huis. Hij probeerde de man een horloge dat werd geschat op een waarde van 69.000 euro te ontfutselen. Het slachtoffer bood echter weerstand en belandde op de intensive care. Hij had meerdere steekwonden, een klaplong en ernstige snijwonden. Zo erg, dat hij zelfs bijna het leven liet in het ziekenhuis.

De laatste plek waar Mark Francis Roberts verbleef was Fairfield, ten westen van Liverpool. Sindsdien was elk spoor van hem bijster. Vorig jaar nog publiceerde de Britse politie in Spanje een lijst met de zeven meest gezochte Britse criminelen. Ook Mark Francis Roberts prijkte op die lijst. De politie had namelijk een vermoeden dat de man banden had in Spanje.

Dankzij het werk van de Guardia Civil werd onlangs het spoor opgepikt in de buurt van Málaga. Afgelopen woensdag werd de 29 jarige man gearresteerd in Estepona. Na zeven jaar op vrije voeten ziet het ernaar uit dat hij dan toch verantwoording zal moeten afleggen voor zijn daden. De Britse politie dankt de Guardia Civil voor de nauwe samenwerking.

Ga naar de inhoud