Het Madurodam van de Spaanse Pyreneeën in Huesca is heropend

Het Madurodam van de Spaanse Pyreneeën in Huesca is heropend

De provincie Huesca en de Pyreneeën zijn een bezoek waard, met hun majestueuze bergen, prachtige gebouwen, kerken en weelderige natuur. Huesca heeft werkelijk alles te bieden voor bezoekers. Maar er is één speciale plek die de geschiedenis op een unieke manier tot leven brengt: het Pirenarium, nu bekend als “El Jardín de las Maquetas”. Na 14 jaar gesloten te zijn geweest, is dit openluchtmuseum onlangs heropend in Sabiñánigo en wordt het wel eens het Madurodam van de Pyreneeën genoemd. Het is een bezoekje waard, zeker als je met de kampeerauto komt want de gratis camperparking ligt er pal naast!

Na twaalf jaar van sluiting, heropent dit iconische park zijn deuren met een geheel nieuw concept. In plaats van alleen een verzameling miniaturen, is het nu een groene oase waar bezoekers kunnen rondwandelen en de fascinerende geschiedenis van Huesca en de Pyreneeën ontdekken.

Het Pirenarium is al jaren een bekende attractie in Huesca. Opgericht in 1994, was het park een populaire bestemming voor toeristen en inwoners die geïnteresseerd waren in de rijke geschiedenis van de regio. De collectie van gedetailleerde miniaturen, die de belangrijkste monumenten en landschappen van Huesca en de Pyreneeën weergaven, bood bezoekers een unieke kans om de regio te verkennen op een compacte en toegankelijke manier.

Helaas moest het park in 2010 de deuren sluiten vanwege financiële problemen. Veertien jaar later is het nu terug, met een geheel nieuw concept en een nog grootsere visie. De heropening van het park markeert een belangrijk moment voor de provincie Huesca. Met de nieuwe naam “El Jardín de las Maquetas” en een vernieuwde focus, wil de stad het verleden opnieuw omarmen en een gastvrije, toegankelijke ruimte creëren voor iedereen.

Een van de belangrijkste veranderingen is dat het park nu gratis toegankelijk is voor alle bezoekers. Dit zorgt ervoor dat het een interessante plek is waar zowel toeristen als inwoners kunnen genieten van de schoonheid en geschiedenis van de regio.

Het hart van “El Jardín de las Maquetas” bestaat uit een indrukwekkende collectie miniaturen die de belangrijkste monumenten en landschappen van Huesca en de Pyreneeën weergeven. Deze gedetailleerde schaalmodellen bieden bezoekers een unieke kans om de rijke geschiedenis van de regio te ontdekken. 

Je kunt genieten van de kathedraal van Huesca, het imposante kasteel van Loarre, het historische Canfranc-station, de indrukwekkende Serrablo-kerken, het schilderachtig gelegen klooster van San Juan de la Peña, de hoge rotsen van de Mallos de Riglos en Mallos de Agüero, en het pas gerenoveerde kasteel van Montearagón. 

Meer informatie is te lezen op deze website (in het Spaans) waar ook foto’s te zien zijn en meer algemene informatie over de “Jardín de las Maquetas” en omgeving. Zoals eerder vermeld is deze nieuwe attractie pal naast de gratis camperparking van Sabiñánigo te vinden. Een ideale plaats om te overnachten en de omgeving te verkennen.

 • tuin1
 • tuin2
 • tuin3
 • tuin4
 • tuin5
 • tuin6
 • tuin7
 • tuin8
 • tuin9
 • tuin10
 • tuin11
 • tuin12
Ga naar de inhoud