skip to Main Content
Kort nieuws uit Spanje (1)
123RF

Kort nieuws uit Spanje (1)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Kort nieuws uit Spanje (1)

123RF

MADRID – Hieronder staan enkele korte nieuwsberichten uit Spanje, berichten die in de Spaanse kranten verschijnen en waar geen lange artikels over te schrijven zijn maar wel interessant genoeg zijn om te melden. Deze SpanjeKort artikelen zullen we regelmatig plaatsen.

Autowassers verdienen goed geld na modder-regen van afgelopen zondag in Alicante

ALICANTE – De autowasstraten en autowassers in veel delen van de provincie Alicante verdienen even leuk geld nu de eigenaren van hun voertuigen deze willen wassen of laten wassen nadat zondag een regenbui met modder alles vies maakte. Er staan soms rijen bij de “lavacoches” waar men met de hogedrukreiniger de auto kan wassen of de wasstraat in kan rijden. De modder-regen zorgde niet alleen voor vieze auto’s maar ook terrassen, balkons en zwembaden.

Politie schiet kalf dood die tegen het verkeer in rende op de A-2 snelweg in Lerida

LERIDA – De Catalaanse politie heeft een kalf moeten doodschieten om een gevaarlijke situatie op de A-2 snelweg te voorkomen. De jonge koe liep tegen het verkeer in op de drukke snelweg ter hoogte van Alcoletge in de Catalaanse provincie Lerida. De pogingen om het kalf te vangen liepen op niets uit en om gevaarlijke situaties te voorkomen besloten de agenten het jonge dier neer te schieten. Het kalf wist uit een slachthuis in Alcoletge te ontsnappen maar zijn vrijheid duurde niet lang.

Emblematische sculptuur wordt van het strand in Torredembarra verwijderd

TARRAGONA – De gemeente Torredembarra zal komende donderdag het meest gefotografeerde monument en emblematische sculptuur die op het strand in de zee staat verwijderen. Het gaat om de sculptuur Alpha en Omega van de kunstenaar Bartolozzi die in 1991 werd geplaatst. Het probleem is echter dat het beeld steeds meer verslechterde en zelfs gevaarlijk kan zijn mocht het omvallen, afbrokkelen etc. Het beeld wordt donderdag gedemonteerd en naar het vasteland overgenhacht waar het wordt nagekeken waarna men beslist wat te doen met de toeristische trekpleister.

Eerste Primark winkel in Valencia opent deze week de deuren

VALENCIA – Deze week gaat dan eindelijk de eerste Primark winkel open in het centrum van Valencia. De kledingzaak is gelegen aan het Aza plein tussen de Pasaje Doctor Serra en de Russafa straat. De gemeente neemt nu al maatregelen aangezien er bij de opening een grote opkomst van “Primark” fans en geïnteresseerden verwacht wordt. De Primark in Valencia zal woensdag haar deuren openen voor het gretige koopjes publiek.

Kwaliteit van het water in de Mar Menor in Murcia is stukken beter

MURCIA – De nieuwste gegevens van de 14 meetstations in de Mar Menor binnenzee in Murcia laten zien dat de transparantie in het water een zicht van vijf meter heeft bereikt en dat de index van troebelheid en chlorofyl tot historische dieptepunten is gedaald. De metingen van de experts tonen aan dat de Mar Menor het normale zoutgehalte en temperatuur heeft teruggewonnen. Men is ook begonnen met het installeren van antikwallen netten die over een lengte van 43 kilometer geplaatst zullen worden om onder andere de gevreesde Portugese oorlogsschepen buiten te houden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 10 reacties
  1. Modder-regen ?
    Bij Denia hebben geen echte regenbui gehad maar wel kleine bui en het was “red rain” zoals men dat hier noemt.

  2. Auto wassen van mijn vrouw ging zonder wachten en zonder problemen want dat deed ik zondag ochtend vroeg toen de meesten nog op hun bed lagen. En maandag ochtend heb ik maximaal 10 minuten hoeven wachten voor ik mijn auto kon wassen en ook dat was erg vroeg in de ochtend, toen ik later terug reed stonden er aan beiden kanten hele rijen lang aan auto´s te wachten. Die modder regen was ook niet normaal ik heb beide auto´s nog nooit zo smerig gezien.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken