Kort nieuws uit Spanje (1)

Kort nieuws uit Spanje
Beeld: 123RF

Kort nieuws uit Spanje (1)

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.
Kort nieuws uit Spanje (1)
123RF

MADRID – Hieronder staan enkele korte nieuwsberichten uit Spanje, berichten die in de Spaanse kranten verschijnen en waar geen lange artikels over te schrijven zijn maar wel interessant genoeg zijn om te melden. Deze SpanjeKort artikelen zullen we regelmatig plaatsen.

Autowassers verdienen goed geld na modder-regen van afgelopen zondag in Alicante

ALICANTE – De autowasstraten en autowassers in veel delen van de provincie Alicante verdienen even leuk geld nu de eigenaren van hun voertuigen deze willen wassen of laten wassen nadat zondag een regenbui met modder alles vies maakte. Er staan soms rijen bij de “lavacoches” waar men met de hogedrukreiniger de auto kan wassen of de wasstraat in kan rijden. De modder-regen zorgde niet alleen voor vieze auto’s maar ook terrassen, balkons en zwembaden.

Politie schiet kalf dood die tegen het verkeer in rende op de A-2 snelweg in Lerida

LERIDA – De Catalaanse politie heeft een kalf moeten doodschieten om een gevaarlijke situatie op de A-2 snelweg te voorkomen. De jonge koe liep tegen het verkeer in op de drukke snelweg ter hoogte van Alcoletge in de Catalaanse provincie Lerida. De pogingen om het kalf te vangen liepen op niets uit en om gevaarlijke situaties te voorkomen besloten de agenten het jonge dier neer te schieten. Het kalf wist uit een slachthuis in Alcoletge te ontsnappen maar zijn vrijheid duurde niet lang.

Emblematische sculptuur wordt van het strand in Torredembarra verwijderd

TARRAGONA – De gemeente Torredembarra zal komende donderdag het meest gefotografeerde monument en emblematische sculptuur die op het strand in de zee staat verwijderen . Het gaat om de sculptuur Alpha en Omega van de kunstenaar Bartolozzi die in 1991 werd geplaatst. Het probleem is echter dat het beeld steeds meer verslechterde en zelfs gevaarlijk kan zijn mocht het omvallen, afbrokkelen etc. Het beeld wordt donderdag gedemonteerd en naar het vasteland overgenhacht waar het wordt nagekeken waarna men beslist wat te doen met de toeristische trekpleister.

Eerste Primark winkel in Valencia opent deze week de deuren

VALENCIA – Deze week gaat dan eindelijk de eerste Primark winkel open in het centrum van Valencia . De kledingzaak is gelegen aan het Aza plein tussen de Pasaje Doctor Serra en de Russafa straat. De gemeente neemt nu al maatregelen aangezien er bij de opening een grote opkomst van “Primark” fans en geïnteresseerden verwacht wordt. De Primark in Valencia zal woensdag haar deuren openen voor het gretige koopjes publiek.

Kwaliteit van het water in de Mar Menor in Murcia is stukken beter

MURCIA – De nieuwste gegevens van de 14 meetstations in de Mar Menor binnenzee in Murcia laten zien dat de transparantie in het water een zicht van vijf meter heeft bereikt en dat de index van troebelheid en chlorofyl tot historische dieptepunten is gedaald. De metingen van de experts tonen aan dat de Mar Menor het normale zoutgehalte en temperatuur heeft teruggewonnen. Men is ook begonnen met het installeren van antikwallen netten die over een lengte van 43 kilometer geplaatst zullen worden om onder andere de gevreesde Portugese oorlogsschepen buiten te houden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.