Politie arresteert bende die toeristen beroofde op de AP-7 snelweg in Catalonië

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

Politie arresteert bende die toeristen beroofde op de AP-7 snelweg in Catalonië

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GERONA – De Mossos d’Esquadra politie heeft een bende van 15 Kosovaren aangehouden voor het beroven van toeristen op de AP-7 snelweg in de autonome deelstaat Catalonië. Op videobeelden is te zien hoe de dieven te werk gingen en mensen beroofden door middel van afleiding.

Volgens de politie gaat het om een van de grootste criminele bendes die zich bezighield met het beroven van hoofdzakelijk inzittenden van voertuigen met buitenlands kenteken. De bende van 15 Kosovaren is verantwoordelijk voor meer dan 100 berovingen op de rustplaatsen langs de AP-7 tussen de grensovergang La Jonquera en Tarragona.

De onderzoekers van de politie wisten de acties van de bende op videobeelden vast te leggen en video’s van beveiligingscamera’s te verzamelen om genoeg bewijzen te hebben. De politie meent dat de criminele bende minstens 150.000 euro gestolen heeft gedurende enkele jaren.

De bende was voornamelijk actief gedurende de zomermaanden wanneer er meer buitenlanders van de drukke AP-7 snelweg gebruik maken. Door middel van afleiding, waarbij het meestal ging om een valse lekke band of dat een van de dieven de slachtoffers zogenaamd wilde helpen, konden andere leden van de bende geld, tassen, smartphones, tablets, camera’s en waardevolle spullen uit de auto stelen.

In alle gevallen was er een handlanger die met de vluchtauto klaar stond zodat de dieven, als ze eenmaal hun buit binnen hadden, er snel vandoor konden gaan.

Om te voorkomen dat de politie de dieven kon achterhalen of kon vinden, verlieten sommigen voor enige tijd Spanje om later terug te keren naar Catalonië. Alle bendeleden hadden valse identiteitsbewijzen en woonden op verschillende plaatsen in hotels en hostels. Slechts zes leden van de bende hadden een vaste woonplaats in Spanje. Ook zij verplaatsen zich voortdurend om ergens anders te wonen waardoor de politie hen niet zo snel kon vinden.

Uiteindelijk werden de bendeleden op 5 juni aangehouden in verschillende woningen en hotels in de nabijheid van de snelweg AP-7 zoals in Castelldefels en de provincie Barcelona. Bij de huiszoekingen werd geld in verschillende buitenlandse valuta ter waarde van 12.000 euro en 15.000 euro in beslag genomen en daarnaast diverse waardevolle artikelen.

De bendeleden moesten op 8 juni voor de rechter verschijnen en vreemd genoeg zijn ze allemaal voorwaardelijk weer vrijgelaten. Ze moeten zich elke week melden bij de politie en moeten op 200 meter afstand blijven van de AP-7 snelweg. Daarnaast mogen ze Spanje niet verlaten terwijl men in afwachting is van de uiteindelijke rechtspraak.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.