skip to Main Content
Politie arresteert bende die toeristen beroofde op de AP-7 snelweg in Catalonië
Mossos / Twitter

Politie arresteert bende die toeristen beroofde op de AP-7 snelweg in Catalonië

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Politie arresteert bende AP-7 snelwegdieven

Mossos / Twitter

GERONA – De Mossos d’Esquadra politie heeft een bende van 15 Kosovaren aangehouden voor het beroven van toeristen op de AP-7 snelweg in de autonome deelstaat Catalonië. Op videobeelden is te zien hoe de dieven te werk gingen en mensen beroofden door middel van afleiding.

Volgens de politie gaat het om een van de grootste criminele bendes die zich bezighield met het beroven van hoofdzakelijk inzittenden van voertuigen met buitenlands kenteken. De bende van 15 Kosovaren is verantwoordelijk voor meer dan 100 berovingen op de rustplaatsen langs de AP-7 tussen de grensovergang La Jonquera en Tarragona.

De onderzoekers van de politie wisten de acties van de bende op videobeelden vast te leggen en video’s van beveiligingscamera’s te verzamelen om genoeg bewijzen te hebben. De politie meent dat de criminele bende minstens 150.000 euro gestolen heeft gedurende enkele jaren.

De bende was voornamelijk actief gedurende de zomermaanden wanneer er meer buitenlanders van de drukke AP-7 snelweg gebruik maken. Door middel van afleiding, waarbij het meestal ging om een valse lekke band of dat een van de dieven de slachtoffers zogenaamd wilde helpen, konden andere leden van de bende geld, tassen, smartphones, tablets, camera’s en waardevolle spullen uit de auto stelen.

In alle gevallen was er een handlanger die met de vluchtauto klaar stond zodat de dieven, als ze eenmaal hun buit binnen hadden, er snel vandoor konden gaan.

Om te voorkomen dat de politie de dieven kon achterhalen of kon vinden, verlieten sommigen voor enige tijd Spanje om later terug te keren naar Catalonië. Alle bendeleden hadden valse identiteitsbewijzen en woonden op verschillende plaatsen in hotels en hostels. Slechts zes leden van de bende hadden een vaste woonplaats in Spanje. Ook zij verplaatsen zich voortdurend om ergens anders te wonen waardoor de politie hen niet zo snel kon vinden.

Uiteindelijk werden de bendeleden op 5 juni aangehouden in verschillende woningen en hotels in de nabijheid van de snelweg AP-7 zoals in Castelldefels en de provincie Barcelona. Bij de huiszoekingen werd geld in verschillende buitenlandse valuta ter waarde van 12.000 euro en 15.000 euro in beslag genomen en daarnaast diverse waardevolle artikelen.

De bendeleden moesten op 8 juni voor de rechter verschijnen en vreemd genoeg zijn ze allemaal voorwaardelijk weer vrijgelaten. Ze moeten zich elke week melden bij de politie en moeten op 200 meter afstand blijven van de AP-7 snelweg. Daarnaast mogen ze Spanje niet verlaten terwijl men in afwachting is van de uiteindelijke rechtspraak.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 11 reacties
 1. Gelijkaardige modus operandi nabij de haven van Barcelona waar de overzetboten aankomen/vertrekken.Met de wagen rij je dan de stad in om zo de snelweg te bereiken.Hier is het opletten geblazen aan de talrijke verkeerslichten.Daders op een moto of mobylette rijden achter je aan .De passagier heeft een mes of scherp voorwerp bij , soms aan de schoen ,waarmee hij een band beschadigt..Een eind verder stopt de bestuurder omwille van lekke band en dan komen de daders ” hulp aanbieden…
  Dus , volgens de raad van een Barcelonees die het zelf voorhad: altijd genoeg ruimte laten tussen de auto voor je zodat je, in geval van rood licht, niet stil hoeft te staan en ook de motorrijders in de gaten houden via de achteruitkijkspiegel.

 2. Wij zijn ook berooft op de AP 7. Klap tegen auto aan en auto er naast, die ons liet stoppen. Man trok de deur van de bijrijder open en greep mijn tas. Autoschade €1000.

 3. Wij hebben het meegemaakt eind vorig jaar in december richting Valencia net buiten Salou op een parking . Sanitaire stop gemaakt en nog een koffie gedronken , daarna terug vertrokken , eens de snelweg op geeft de boordcomputer aan dat ik met een lekke band zit . Vervolgens reed ik de pechstrook op om dit na te zien en onmiddellijk stopt een auto met vreemde nummerplaat voor mijn auto , gelukkig reageerde ik supersnel en zei mijn vrouw in de wagen te blijven zitten , waarop die man uitstapte en me hulp aanbood .Ik heb hem duidelijk gemaakt dat ik geen hulp nodig had en een reserve wiel bijhad , daarop ging hij naar het portier van mijn vrouw en opende die , waarop ik hem bij zijn hemd trok en duidelijk maakte dat hij moet vertrekken , dat deed hij dan ook gelukkig. Eens mijn wiel vervangen was reden we verder , nog geen 5 km verder haalde ik een BMW break in die rond de 120 km , ik reed rond de 135 km , en opeens komt hij dicht tegen me aangereden en begon te claxonneren en teken te doen dat er iets aan mijn wagen was , ik gaf er geen gehoor aan , dan komt hij langs mij gereden terug fel claxonneren en teken doen naar mijn wielen , waarop ik een vinger heb opgestoken en plankgas ben vertrokken waarop hij me met volle snelheid bleef volgen tot aan de volgende afrit , daar is hij dan afgereden . Bij deze wilde ik dit even posten om de mensen waakzaam te maken voor ze terug op vakantie vertrekken, hoe ze te werk gaan , als ex beroepschauffeur ben ik altijd redelijk waakzaam geweest , gelukkig is het voor ons allemaal goed afgelopen. Grt

  1. Ook meegemaakt. Wij gaan om beurten naar het toilet. De andere blijft in de auto met gesloten deuren. Nooit de auto alleen laten. Die boeven loeren naar onbemande wagens en slaan dan toe. Sommigen hebben speciale schoenen met een mes in verwerkt om onopvallend de banden lek te steken zo vertelde ons de politie.

 4. Dit lijkt meer op toestemming geven dan op straffen.
  Leuker kunnen wij het niet voor je maken, te idioot voor woorden, alweer blunderende instanties.

 5. Hadden ze toch beter in Nederland kunnen doen waren voor de celdeur sluit weer op vrije voeten geweest voor de volgende aanslag.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken