Politie arresteert bende die toeristen beroofde op de AP-7 snelweg in Catalonië

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

GERONA – De Mossos d’Esquadra politie heeft een bende van 15 Kosovaren aangehouden voor het beroven van toeristen op de AP-7 snelweg in de autonome deelstaat Catalonië. Op videobeelden is te zien hoe de dieven te werk gingen en mensen beroofden door middel van afleiding.

Volgens de politie gaat het om een van de grootste criminele bendes die zich bezighield met het beroven van hoofdzakelijk inzittenden van voertuigen met buitenlands kenteken. De bende van 15 Kosovaren is verantwoordelijk voor meer dan 100 berovingen op de rustplaatsen langs de AP-7 tussen de grensovergang La Jonquera en Tarragona.

De onderzoekers van de politie wisten de acties van de bende op videobeelden vast te leggen en video’s van beveiligingscamera’s te verzamelen om genoeg bewijzen te hebben. De politie meent dat de criminele bende minstens 150.000 euro gestolen heeft gedurende enkele jaren.

De bende was voornamelijk actief gedurende de zomermaanden wanneer er meer buitenlanders van de drukke AP-7 snelweg gebruik maken. Door middel van afleiding, waarbij het meestal ging om een valse lekke band of dat een van de dieven de slachtoffers zogenaamd wilde helpen, konden andere leden van de bende geld, tassen, smartphones, tablets, camera’s en waardevolle spullen uit de auto stelen.

In alle gevallen was er een handlanger die met de vluchtauto klaar stond zodat de dieven, als ze eenmaal hun buit binnen hadden, er snel vandoor konden gaan.

Om te voorkomen dat de politie de dieven kon achterhalen of kon vinden, verlieten sommigen voor enige tijd Spanje om later terug te keren naar Catalonië. Alle bendeleden hadden valse identiteitsbewijzen en woonden op verschillende plaatsen in hotels en hostels. Slechts zes leden van de bende hadden een vaste woonplaats in Spanje. Ook zij verplaatsen zich voortdurend om ergens anders te wonen waardoor de politie hen niet zo snel kon vinden.

Uiteindelijk werden de bendeleden op 5 juni aangehouden in verschillende woningen en hotels in de nabijheid van de snelweg AP-7 zoals in Castelldefels en de provincie Barcelona. Bij de huiszoekingen werd geld in verschillende buitenlandse valuta ter waarde van 12.000 euro en 15.000 euro in beslag genomen en daarnaast diverse waardevolle artikelen.

De bendeleden moesten op 8 juni voor de rechter verschijnen en vreemd genoeg zijn ze allemaal voorwaardelijk weer vrijgelaten. Ze moeten zich elke week melden bij de politie en moeten op 200 meter afstand blijven van de AP-7 snelweg. Daarnaast mogen ze Spanje niet verlaten terwijl men in afwachting is van de uiteindelijke rechtspraak.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
11 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Gelijkaardige modus operandi nabij de haven van Barcelona waar de overzetboten aankomen/vertrekken.Met de wagen rij je dan de stad in om zo de snelweg te bereiken.Hier is het opletten geblazen aan de talrijke verkeerslichten.Daders op een moto of mobylette rijden achter je aan .De passagier heeft een mes of scherp voorwerp bij , soms aan de schoen ,waarmee hij een band beschadigt..Een eind verder stopt de bestuurder omwille van lekke band en dan komen de daders ” hulp aanbieden… Dus , volgens de raad van een Barcelonees die het zelf voorhad: altijd genoeg ruimte laten tussen de auto voor je… Lees verder »

Je word er bang van, wat doe je op zo,n moment als je alleen bent…

Wij zijn ook berooft op de AP 7. Klap tegen auto aan en auto er naast, die ons liet stoppen. Man trok de deur van de bijrijder open en greep mijn tas. Autoschade €1000.

Wij hebben het meegemaakt eind vorig jaar in december richting Valencia net buiten Salou op een parking . Sanitaire stop gemaakt en nog een koffie gedronken , daarna terug vertrokken , eens de snelweg op geeft de boordcomputer aan dat ik met een lekke band zit . Vervolgens reed ik de pechstrook op om dit na te zien en onmiddellijk stopt een auto met vreemde nummerplaat voor mijn auto , gelukkig reageerde ik supersnel en zei mijn vrouw in de wagen te blijven zitten , waarop die man uitstapte en me hulp aanbood .Ik heb hem duidelijk gemaakt dat ik… Lees verder »

Ook meegemaakt. Wij gaan om beurten naar het toilet. De andere blijft in de auto met gesloten deuren. Nooit de auto alleen laten. Die boeven loeren naar onbemande wagens en slaan dan toe. Sommigen hebben speciale schoenen met een mes in verwerkt om onopvallend de banden lek te steken zo vertelde ons de politie.

Ge moogt gaan maar niet te lang wegblijven want wij rechters en advocaten willen ons jobke behouden .

Dit lijkt meer op toestemming geven dan op straffen.
Leuker kunnen wij het niet voor je maken, te idioot voor woorden, alweer blunderende instanties.

begrijpe wie kan

….die zijn morgen weer de grens over en komen later weer terug.

Hadden ze toch beter in Nederland kunnen doen waren voor de celdeur sluit weer op vrije voeten geweest voor de volgende aanslag.

Hier ook als je het goed leest

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.