5.000 sollicitanten voor 1.000 strand informateurs Valencia regio

5.000 sollicitanten voor 1.000 strand informateurs Valencia regio
Beeld: Europa Press

5.000 sollicitanten voor 1.000 strand informateurs Valencia regio

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Blijkbaar willen er graag veel mensen werken en met name de doelgroep tussen 18 en 30 jaar die reageert op de aanbieding van de Agencia Valenciana de Seguridad y Respuesta a las Emergencias om als strand informateur te gaan werken in de Valencia regio. Er zijn 1.000 banen ter beschikking maar er zijn inmiddels al meer dan 5.000 sollicitaties binnengekomen.

Het gaat met deze nieuwe banen niet om het werk als Lifeguard want daar moet je de juiste training en kwaliteiten voor hebben maar het gaat om een baan als strand informateurs (informador de playa) 

De feitelijke functieomschrijving is erop toezien dat de strandgangers de corona-maatregelen zoals de verplichte social distance etc. in acht nemen gedurende de zomermaanden. Maar er zijn meer functies zoals het geven van informatie, helpen met de controle van het aantal aanwezige strandgangers en nog diverse andere functies die HIER beschreven staan.

De nieuwe banen zijn met name gericht tot personen tussen de 18 en 30 jaar die in ieder geval een rijbewijs moeten hebben en tenminste de Educación Secundaria Obligatoria (ESO) als opleiding moeten hebben.

De personen die gekozen worden voor deze extra werkzaamheden zullen de taak als strand informateurs moeten uitvoeren tussen 24 juni en 7 september waarbij ze 1.384,95 euro bruto zullen verdienen en 574,64 euro vakantiegeld wat een totaalbedrag oplevert van 4.037 euro bruto voor twee maanden werk. 

Met dat loon is het niet zo gek dat er meer dan 5.000 sollicitanten zijn voor de 1.000 beschikbare banen. Degene die uiteindelijk gekozen worden moeten steeds 2 dagen werken en hebben dan 2 dagen rust. De informateurs moeten 9 uur per dag werken tussen 10 en 20 uur wat 37,5 uur per week zal zijn en 18 dagen per maand.

Van de 1.000 beschikbare banen moeten er 418 strand informateurs gaan werken op de stranden in de provincie Alicante, 234 op de stranden van de provincie Castellón en 348 op de stranden van de provincie Valencia.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.