Caminito del Rey in Álora weer geopend

Caminito del Rey in Álora weer geopend
Beeld: 123rf

Caminito del Rey in Álora weer geopend

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – In plaats van 29 mei is de Caminito del Rey in de provincie Málaga deze vrijdag 12 juni opengegaan. Maar het wandelen over dit prachtige pad zal niet meer hetzelfde zijn als voor de corona-crisis. Zo moet men nog steeds de verplichte helm dragen maar ook verplicht een mondkapje op hebben en dient men zo goed als mogelijk de 2 meter social distance aan te houden. Op 12 juni gaan ook de entreekaarten voor de maand juli in de verkoop.

Met maximaal 550 wandelaars per dag zal het beroemde wandelpad Caminito del Rey op 12 juni haar hekwerk openen met een capaciteit van 50%. Daarnaast zal de Caminito slechts op drie dagen te lopen zijn, op vrijdag, zaterdag en zondag. Dat zal zo blijven tot 7 juli waarna de Caminito weer geopend zal zijn van dinsdag tot en met zondag (maandag gesloten zoals altijd).

De entreekaarten voor het wandelavontuur in de Desfiladero de los Gaitanes tussen Ardales en Álora zijn sinds vrijdag 22 mei opnieuw in de verkoop via de officiële website en er zijn tot op de dag van vandaag 8.000 entreekaarten verkocht. 

Het opvallende is dat het merendeel dus wandelaars zullen zijn die in Spanje wonen en uit Andalusië komen omdat het nu nog niet is toegestaan om vanuit andere autonome regio’s naar Andalusië te reizen, en uiteraard ook nog niet uit het buitenland.

De wandelaars moeten zoals altijd de verplichte helm dragen vanwege mogelijk vallende stenen en puin. Daarnaast moeten alle wandelaars een mondkapje dragen en dient men een social distance van tenminste 2 maar beter nog 3 meter aan te houden, indien mogelijk op de smalle wandelpaden.

Elk uur worden de meest gevoelige plaatsen gedesinfecteerd en wordt de doorstroom van de wandelaars gecontroleerd om geen opstoppingen te krijgen van teveel stilstaande personen. Gedurende de wandeling kunnen de wandelaars ook gebruik maken van de desinfecterende gels die op strategische punten staan.

Ook het vervoer met de bus tussen de noord en zuid ingangen van de Caminito del Rey zal 100% operationeel zijn waarbij alles stoelen bezet mogen worden maar waarbij iedereen een mondkapje moet dragen.

Kaarten juli in de verkoop

Deze vrijdag 12 juni zijn ook de entreekaarten voor de maand juli in de verkoop gegaan. Daarbij gaat het om 7.000 entreekaarten. SInds 22 mei zijn er 8.000 entreekaarten verkocht wat ongeveer 70% is van het totaal wat nu wordt aangeboden en dus 50% is van wat men normaal kan verkopen. Kijk HIER voor de entreekaarten voor juli.

Ga naar de inhoud