Naar welke Spaanse bestemmingen zoeken Nederlanders en Belgen in Google?

Naar welke Spaanse bestemmingen zoeken Nederlanders en Belgen in Google?
Beeld: Freepik

Naar welke Spaanse bestemmingen zoeken Nederlanders en Belgen in Google?

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – In december 2020 heeft Google speciaal voor overheden maar ook de reis- toerismesector wereldwijd Google Travel Insights gelanceerd. Op die pagina wordt allerlei informatie verzameld over het zoekgedrag van o.a. Spanjaarden, Nederlanders en Belgen naar bestemmingen, vliegvelden en hotels wereldwijd. Wij kijken alleen naar de bestemmingen en vliegvelden in Spanje en zien het volgende.

Google Travel Insights is een onderdeel van het bredere Google-platform en is gericht op degenen die actief zijn in de reis- en toerismesector. Het biedt een verscheidenheid aan online tools, samen met nuttige gegevens en andere informatie, waardoor bedrijven, marketing professionals en anderen op elk moment echt inzicht kunnen krijgen in de stand van zaken.

Over het algemeen werd binnen Europa tussen 1 maart en 1 juni 2021 het meest op de zoekterm ‘Spanje’ gezocht vanuit Duitsland en Frankrijk gevolgd door Nederland, het Verenigd Koninkrijk, België, Italië, Zwitserland, Verenigde Staten, Portugal en Ierland.

Nederlanders

Wij hebben via deze pagina gekeken naar de zoekresultaten van Nederlanders die naar een bestemming in Spanje zochten in de periode 1 maart tot 1 juni 2021. Daaruit kunnen we het volgende opmaken.

In de top 10 werd het meest gezocht naar Ibiza gevolgd door Maspalomas, Barcelona, Baix Empordà, Marbella, Valencia, Alt Empordà, Málaga, Torremolinos en Benidorm. In de top 20 staan verder Madrid, Costa Adeje, Lloret de Mar, Cala d’Or, Playa de las Americas, Palma, Nord de Palma District, S’Arenal, Sevilla en Salou.

Wat betreft vluchten en vliegvelden werd het meest gezocht naar Ibiza, Málaga, Barcelona, Alicante, Palma, Valencia, Madrid, Gerona, Sevilla en Lanzarote.

Het meest werd gezocht uit Noord Holland gevolgd door Zuid Holland, Noord Brabant, Gelderland, Utrecht, Limburg, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland, Zeeland en Drenthe. 

Belgen

Wij hebben via deze pagina gekeken naar de zoekresultaten van Belgen die naar een bestemming in Spanje zochten in de periode 1 maart tot 1 juni 2021. Daaruit kunnen we het volgende opmaken.

In de top 10 werd het meest gezocht naar Ibiza gevolgd door Barcelona, Maspalomas, Costa Adeje, Benidorm, Marbella, Madrid, Málaga, Lloret de Mar en Guia de Isora (Tenerife). In de top 20 staan verder Valencia, Torremolinos, Playa de las Américas, Calpe, Nord de Palma District, Palma, Baix Empordà, Costa del Sol, Playa Blanca (Lanzarote) en Alicante.

Wat betreft vluchten en vliegvelden werd het meest gezocht naar Alicante, Málaga, Barcelona, Ibiza, Madrid, Palma, Valencia, Sevilla, Murcia en Lanzarote.

Het meest werd gezocht uit Vlaanderen gevolgd door Wallonië en Brussel.

Ga naar de inhoud