Politie arresteert in Cambrils dankzij een kat een door Albanië gezochte drugsdealer

Politie arresteert in Cambrils dankzij een kat een door Albanië gezochte drugsdealer
Beeld: Voorbeeldfoto Sphynx kat / Freepik

Politie arresteert in Cambrils dankzij een kat een door Albanië gezochte drugsdealer

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – De politie in Catalonië heeft na een moeilijke zoektocht uiteindelijk een 43-jarige Albanese man in de kustplaats Cambrils aan de Costa Dorada kunnen arresteren omdat tegen hem een Europees opsporings- en aanhoudingsbevel was uitgegeven voor drugshandel. De agenten zochten overal naar de man waarvan ze wisten dat hij zich ergens aan de Costa Dorada schuil hield maar het was zijn kat die hem uiteindelijk verraden heeft.

De 43-jarige Albanese man leefde en werkte onder een valse identiteit met een nep rijbewijs in de kustplaats Cambrils in een tattoozaak. Daarvoor werkte de Albanees ook als fotograaf, drone-piloot en zelfs als assistent bij een dierenkliniek.

De man vluchtte in 2014 uit Albanië omdat hij daar gezocht wordt voor drugshandel maar vanwege een Europees opsporings- en aanhoudingsbevel ging de Spaanse politie aan de Costa Dorada op onderzoek uit. 

Ondanks alle moeite en het volgen van alle aanwijzingen lukte het de politie niet om de man te vinden totdat er op social media een foto van een zeldzame kat geplaatst werd. Het gaat om een kat van het zeldzame kattenras sphynx (gato esfinge) die bekend staat als de haarlozen katten.

Deze kat was klaarblijkelijk of weggelopen van huis of was verdwaald en werd door inwoners van Cambrils op straat gevonden. Op de social media netwerken werd om hulp gevraagd om de eigenaar van de bijzondere en dure kat te vinden en ook de politie volgde die zoektocht want men wist dat de gezochte Albanees een soortgelijke zeldzame kat had.

Uiteindelijk kon de politie de werkplek van de gevluchte Albanees achterhalen en wilden de agenten hem verrassen op zijn werkplaats. De Albanees had echter een vrije dag waarop men verder moest zoeken. Maar die zoektocht duurde niet lang omdat de 43-jarige Albanees iets verder op een terras zat en daar gearresteerd kon worden.

Ga naar de inhoud