Andorra opent 603 meter lange hangbrug op 1.875 meter hoogte

Andorra opent 603 meter lange hangbrug op 1.875 meter hoogte
Beeld: Visit Andorra / web

Andorra opent 603 meter lange hangbrug op 1.875 meter hoogte

ANDORRA – Als je deze zomer in de buurt bent of speciaal naar Andorra reist, bezoek dan eens de spectaculaire en op twee na langste hangbrug ter wereld. Deze is gelegen in Canillo en verbindt beide kanten van de Valle del Río waarbij wandelaars de 603 meter lengte op 158 meter hoogte kunnen afleggen. En dat alles op een hoogte van 1.875 meter in de Pyreneeën. Zie video onderaan dit artikel.

Andorra heeft er een nieuwe toeristische attractie bij voor de zomermaanden. Het gaat om de ‘puente tibetano’ ofwel hangbrug in de gemeente Canillo . Na een investering van 4,6 miljoen euro kunnen bezoekers eindelijk de 603 meter lange wandeling maken op een duizelingwekkende hoogte van 158 meter. Het is daarmee de op een na langste wandel-hangbrug in zijn soort ter wereld geworden.

Even wat cijfers: de hangbrug is 603 meter lang, bevindt zich op een hoogte van 1.875 meter in de Pyreneeën, is 1 meter breed en 1,70 meter breed met reling en je kunt 158 meter naar beneden kijken. De hangbrug van Canillo is op zaterdag 11 juni officieel open gegaan en zal tot 30 september te bewandelen zijn tussen 10 en 18/19 uur. De hangbrug kan alleen met een speciale bus bereikt worden en de rit is inbegrepen bij de prijs van 12 euro.

Naast de spectaculaire hangbrug heeft Canillo ook een nieuw uitzichtpunt geopend, de ‘Mirador del Roc del Quer’ dat 20 meter lang en 8 meter breed is en waarbij je maar liefst 500 meter naar beneden kunt kijken. Op de punt van dit uitzichtplatform bevindt zich een opvallend beeld van een zittende man. Voor 14,50 kun je de hangbrug en het uitzichtpunt bekijken en heb je de busreis erbij.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.