Dronken Duitse toerist steelt en crasht graafmachine op een bouwterrein op Mallorca

Dronken Duitse toerist steelt en crasht graafmachine op een bouwterrein op Mallorca
Beeld: Policia Nacional / web

Dronken Duitse toerist steelt en crasht graafmachine op een bouwterrein op Mallorca

Een dronken Duitse toerist veroorzaakte chaos op een bouwterrein in Mallorca door een graafmachine ter waarde van 350.000 euro te stelen en deze vervolgens te laten crashen. Dit bizarre incident vond plaats afgelopen zondag 9 juni in een groeve gelegen in de badplaats Playa de Palma.

De Duitse toerist van 26 jaar oud bevond zich in een dronken toestand toen hij op het idee kwam om een bouwterrein binnen te dringen. Hoe hij precies toegang kreeg tot het afgesloten terrein is onduidelijk, maar eenmaal binnen wist hij een enorme Fiat Hitachi W270 graafmachine van 25 ton te starten.

Zonder enige ervaring met het besturen van zulke zware machines, besloot de dronken Duitser ermee weg te rijden. Al snel verloor hij de controle over het gevaarte en crashte de machine. De graafmachine kantelde en de arm sloeg tegen de grond, waardoor er een grote ravage ontstond op het terrein en de machine olie begon te lekken.

De Duitse toerist raakte lichtgewond bij het incident en durfde in eerste instantie niet om hulp te vragen. Uiteindelijk klopte hij toch aan bij een nabijgelegen woning, waar de bewoonster de eigenaar van het bouwterrein waarschuwde die uiteindelijk de politie belde. De schade aan de graafmachine is aanzienlijk en de machine is mogelijk niet meer te repareren.

De eigenaar van het bedrijf meldde dat het terrein gesloten was sinds zaterdag 8 juni. Hij vertelde de politie dat ze er zeker van was dat de graafmachine zonder sleutels geparkeerd stond, omdat medewerkers deze altijd op kantoor of in een hoek van de voertuigen achterlaten.

De graafmachine in kwestie is een imposante Fiat Hitachi W270, een machine die maar liefst 25 ton weegt. Met een waarde van 350.000 euro is het een kostbare machine die vaak wordt ingezet voor zware bouwprojecten en grondverzet.

Het incident vond plaats in Playa de Palma, een populaire toeristenbestemming op Mallorca. Deze badplaats is gelegen aan de zuidkust van het Spaanse eiland en trekt jaarlijks honderdduizenden toeristen, waaronder veel Duitse bezoekers.

Ga naar de inhoud