Hippiemarkt Punta Arabí op Ibiza viert 45e verjaardag

Canva
Beeld: Canva

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

IBIZA – Een van de oudste markten op het Balearen eiland Ibiza viert haar 45-jarige bestaan. Het gaat hier om de Hippy Market Punta Arabí in de gemeente es Canar. Sinds 1973 heeft deze markt met ambachtelijke kooplui een grote naamsbekendheid gekregen en is de Hippiemarkt uitgegroeid tot een symbool van Ibiza.

Het was het jaar 1973 dat de eigenaar van het Hotel Club Punta Arabí ruimte beschikbaar stelde waar de vele hippies op het eiland hun eigen gemaakte spullen konden verkopen aan de weinige toeristen die toendertijd voor Ibiza als vakantiebestemming kozen.

In het begin waren er slechts vijf stalletjes, te weten Maggie met heerlijk gebak, een vrouw van Formentera die eigengemaakte truien verkocht van wl van haar eigen schaap, een jongen die puppies verkocht, kinderen die speelgoed ruilden en een man die juwelen uit India verkocht. De kraampjes bestonden toen uit niet meer dan een deken die strategisch onder de bomen in de schaduw geplaatst werden. Samen met die eerste verkopers was er ook muziek met jam sessies bestaande uit percussie, violen, gitaren en zang.

Nu, 45 jaar later, is deze hippiemarkt uitgegroeid tot dé toeristische attractie van Ibiza en staan er ongeveer 600 kraampjes. Elke woensdag tussen 10 en 19 uur komen er duizenden mensen naar Punta Arabí om te genieten van de veelal zelfgemaakte artikelen en producten.

Andere hippiemarkten

De Punta Arabí hippiemarkt is volgens eigen zeggen de oudste van het eiland maar wellicht niet meer de bekendste (en meest toeristische en drukke).

Sinds 1985 bestaat ook de hippiemarkt Les Dalias waar meer dan 200 kraampjes te vinden zijn. De Les Dalias markt is te vinden in Sant Carles de Peralta en is elke zaterdag tussen 10 en 20 uur geopend. Op de website van Les Dalias wordt geschreven dat deze markt er al is sinds 1954 waardoor dus eigenlijk deze hippiemarkt de oudste zou moeten zijn. In 1954 waren er echter nog geen hippies.

In de haven van Ibiza stad (Eivissa) wordt elke avond tussen 17 en 01 uur een markt georganiseerd met ambachtelijke producten. Het is niet echt een hippiemarkt maar de sfeer is ook daar gezellig.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Sinds ik mei vorig jaar een start-up ben begonnen, met het bouwen van een vissershuisje zoals je ze in oude tijden op het strand vond, hier in sliep de visser, at en daarna ging hij met zijn boot vissen. Dit huisje staat op de toeristenmarkt El Campo, de zondagmarkt van Guardamar. De naam van het huisje “Ibiza”, hierin heb ik al mijn kleding. Twee maal per jaar ga ik naar Ibiza voor mijn nieuwe collectie in te slaan. Op Punta Arabi heb ik twee socio, waar ik ook inkoop. Sinds mijn start vinden steeds meer Spaanse, Scandinavische, Belgische en Franse… Lees verder »

De leukste is op zondagmorgen in Sant Joan in het noorden van Ibiza. Punta Arabí is veel te toeristisch en te druk geworden met parkeerplaatsen waar direct al € 4,00 voor betaald moet worden.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.