Hippiemarkt Punta Arabí op Ibiza viert 45e verjaardag

Oeps ... foto ontbreekt!

Hippiemarkt Punta Arabí op Ibiza viert 45e verjaardag

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

IBIZA – Een van de oudste markten op het Balearen eiland Ibiza viert haar 45-jarige bestaan. Het gaat hier om de Hippy Market Punta Arabí in de gemeente es Canar. Sinds 1973 heeft deze markt met ambachtelijke kooplui een grote naamsbekendheid gekregen en is de Hippiemarkt uitgegroeid tot een symbool van Ibiza.

Het was het jaar 1973 dat de eigenaar van het Hotel Club Punta Arabí ruimte beschikbaar stelde waar de vele hippies op het eiland hun eigen gemaakte spullen konden verkopen aan de weinige toeristen die toendertijd voor Ibiza als vakantiebestemming kozen.

In het begin waren er slechts vijf stalletjes, te weten Maggie met heerlijk gebak, een vrouw van Formentera die eigengemaakte truien verkocht van wl van haar eigen schaap, een jongen die puppies verkocht, kinderen die speelgoed ruilden en een man die juwelen uit India verkocht. De kraampjes bestonden toen uit niet meer dan een deken die strategisch onder de bomen in de schaduw geplaatst werden. Samen met die eerste verkopers was er ook muziek met jam sessies bestaande uit percussie, violen, gitaren en zang.

Nu, 45 jaar later, is deze hippiemarkt uitgegroeid tot dé toeristische attractie van Ibiza en staan er ongeveer 600 kraampjes. Elke woensdag tussen 10 en 19 uur komen er duizenden mensen naar Punta Arabí om te genieten van de veelal zelfgemaakte artikelen en producten.

Andere hippiemarkten

De Punta Arabí hippiemarkt is volgens eigen zeggen de oudste van het eiland maar wellicht niet meer de bekendste (en meest toeristische en drukke).

Sinds 1985 bestaat ook de hippiemarkt Les Dalias waar meer dan 200 kraampjes te vinden zijn. De Les Dalias markt is te vinden in Sant Carles de Peralta en is elke zaterdag tussen 10 en 20 uur geopend. Op de website van Les Dalias wordt geschreven dat deze markt er al is sinds 1954 waardoor dus eigenlijk deze hippiemarkt de oudste zou moeten zijn. In 1954 waren er echter nog geen hippies.

In de haven van Ibiza stad (Eivissa) wordt elke avond tussen 17 en 01 uur een markt georganiseerd met ambachtelijke producten. Het is niet echt een hippiemarkt maar de sfeer is ook daar gezellig.

Ga naar de inhoud