skip to Main Content
Hippiemarkt Punta Arabí op Ibiza viert 45e verjaardag
123rf

Hippiemarkt Punta Arabí op Ibiza viert 45e verjaardag

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Hippiemarkt Punta Arabí op Ibiza viert 45e verjaardag

123rf

IBIZA – Een van de oudste markten op het Balearen eiland Ibiza viert haar 45-jarige bestaan. Het gaat hier om de Hippy Market Punta Arabí in de gemeente es Canar. Sinds 1973 heeft deze markt met ambachtelijke kooplui een grote naamsbekendheid gekregen en is de Hippiemarkt uitgegroeid tot een symbool van Ibiza.

Het was het jaar 1973 dat de eigenaar van het Hotel Club Punta Arabí ruimte beschikbaar stelde waar de vele hippies op het eiland hun eigen gemaakte spullen konden verkopen aan de weinige toeristen die toendertijd voor Ibiza als vakantiebestemming kozen.

In het begin waren er slechts vijf stalletjes, te weten Maggie met heerlijk gebak, een vrouw van Formentera die eigengemaakte truien verkocht van wl van haar eigen schaap, een jongen die puppies verkocht, kinderen die speelgoed ruilden en een man die juwelen uit India verkocht. De kraampjes bestonden toen uit niet meer dan een deken die strategisch onder de bomen in de schaduw geplaatst werden. Samen met die eerste verkopers was er ook muziek met jam sessies bestaande uit percussie, violen, gitaren en zang.

Nu, 45 jaar later, is deze hippiemarkt uitgegroeid tot dé toeristische attractie van Ibiza en staan er ongeveer 600 kraampjes. Elke woensdag tussen 10 en 19 uur komen er duizenden mensen naar Punta Arabí om te genieten van de veelal zelfgemaakte artikelen en producten.

Andere hippiemarkten

De Punta Arabí hippiemarkt is volgens eigen zeggen de oudste van het eiland maar wellicht niet meer de bekendste (en meest toeristische en drukke).

Sinds 1985 bestaat ook de hippiemarkt Les Dalias waar meer dan 200 kraampjes te vinden zijn. De Les Dalias markt is te vinden in Sant Carles de Peralta en is elke zaterdag tussen 10 en 20 uur geopend. Op de website van Les Dalias wordt geschreven dat deze markt er al is sinds 1954 waardoor dus eigenlijk deze hippiemarkt de oudste zou moeten zijn. In 1954 waren er echter nog geen hippies.

In de haven van Ibiza stad (Eivissa) wordt elke avond tussen 17 en 01 uur een markt georganiseerd met ambachtelijke producten. Het is niet echt een hippiemarkt maar de sfeer is ook daar gezellig.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Sinds ik mei vorig jaar een start-up ben begonnen, met het bouwen van een vissershuisje zoals je ze in oude tijden op het strand vond, hier in sliep de visser, at en daarna ging hij met zijn boot vissen. Dit huisje staat op de toeristenmarkt El Campo, de zondagmarkt van Guardamar. De naam van het huisje “Ibiza”, hierin heb ik al mijn kleding. Twee maal per jaar ga ik naar Ibiza voor mijn nieuwe collectie in te slaan. Op Punta Arabi heb ik twee socio, waar ik ook inkoop. Sinds mijn start vinden steeds meer Spaanse, Scandinavische, Belgische en Franse vrouwen mijn stand. Twee stylen heb ik samen met twee labels, hippie en boho chic. De label Moksha betekent: spirituele geestelijke vrijheid en de kleding van satijn wordt gemaakt in India. De label Vintage Ibiza wordt gerund door twee homo vrienden waarvan de een ontwerpt, de patronen overzet op mooie stoffen in katoen en linnen, daarna de uitgeknipte panden met de machine aan elkaar zet. Ik ben trots op deze labels en bezit een mooie collectie hippie en boho chic kleding. Voor Punta Arabi ga ik heel vroeg in de morgen zodat ik direct naar mijn socios kan als het nog rustig is. Daarna wat tapas eten en nog wat rondlopen en een praatje met bekende standhouders maken. Zoals op de foto de mooie armbanden, daar koop ik er altijd een paar van in als accessoires bij de kleding. Een aardige hippie die mooie armbanden maakt uit een stuk. (zie mijn pagina op: https://www.facebook.com/Ibizahippymoda/

  2. De leukste is op zondagmorgen in Sant Joan in het noorden van Ibiza. Punta Arabí is veel te toeristisch en te druk geworden met parkeerplaatsen waar direct al € 4,00 voor betaald moet worden.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als u geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst).

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken