skip to Main Content
Wandelgebied Barceloneta in Barcelona is een Top Manta markt geworden (video)
El Periodico

Wandelgebied Barceloneta in Barcelona is een Top Manta markt geworden (video)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Barceloneta is een Top Manta markt geworden

El Periodico

BARCELONA – De populaire wijk Barceloneta in Barcelona is de laatste jaren een toeristische trekpleister geworden waardoor er ook aardig wat problemen zijn, mede vanwege de toeristische appartementen verhuur. Ook de Top Manta verkoop is de laatste jaren enorm toegenomen en de boulevard die aan de jachthaven ligt, is tegenwoordig een grote “black market” geworden. Deze video laat zien hoe het eruit ziet.

Kleding, schoenen, shirts van FC Barcelona, horloges, kleden, muziek, films, hoeden, tassen, jassen etc. Noem het op en het is te vinden op de voetgangerszone langs de Passeig de Joan de Borbò aan de jachthaven kant. Tientallen zoniet meer dan honderd hoofdzakelijk Afrikaanse verkopers hebben daar hun kleedje op de grond gelegd en verkopen alles wat ze maar kunnen.

Ondanks de meerdere aankondigingen van de gemeente dat ze iets gaan doen aan de illegale verkoop van hoofdzakelijk namaakproducten, lijkt het erop dat het alleen maar erger is geworden de laatste tijd. In plaats van verspreid door de stad hebben alle verkopers zich verzameld in de wijk Barceloneta.

De journaliste Mayka Navarro maakte voor de krant La Vanguardia video opnames waarop duidelijk te zien is hoe het voetgangersgebied langs de jachthaven van Barcelona veranderd is in een illegale markt.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Ja, en dus? Deze mensen proberen een boterham te verdienen. Wat is daar mis mee? Waar moeten ze dan van leven? Geef jij ze te eten wanneer deze inkomstenbron wegvalt? Of wil je dat ze gaan roven om te kunnen eten, een dak boven hun hoofd te hebben of voor hun familie te zorgen? Of geef jij hun een toekomst? Vaste baan of zekerheid? Als jij je er aan stoort blijf dan weg uit dit gebied of schenk ze een alternatief. Bekijk het vanuit meerdere perspectieven, je bent journalist, je schrijft niet voor een “rechts” blaadje, of misschien…. toch wel?

  2. spijtig genoeg is dit fenomeen een groot probleem in Spanje .Maar de regering doet er niks aan .Spijtig voor de handelaars in Spanje ¡¡¡

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als u geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst).

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken