Wandelgebied Barceloneta in Barcelona is een Top Manta markt geworden (video)

Oeps ... foto ontbreekt!

Wandelgebied Barceloneta in Barcelona is een Top Manta markt geworden (video)

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De populaire wijk Barceloneta in Barcelona is de laatste jaren een toeristische trekpleister geworden waardoor er ook aardig wat problemen zijn, mede vanwege de toeristische appartementen verhuur. Ook de Top Manta verkoop is de laatste jaren enorm toegenomen en de boulevard die aan de jachthaven ligt, is tegenwoordig een grote “black market” geworden. Deze video laat zien hoe het eruit ziet.

Kleding, schoenen, shirts van FC Barcelona, horloges, kleden, muziek, films, hoeden, tassen, jassen etc. Noem het op en het is te vinden op de voetgangerszone langs de Passeig de Joan de Borbò aan de jachthaven kant. Tientallen zoniet meer dan honderd hoofdzakelijk Afrikaanse verkopers hebben daar hun kleedje op de grond gelegd en verkopen alles wat ze maar kunnen.

Ondanks de meerdere aankondigingen van de gemeente dat ze iets gaan doen aan de illegale verkoop van hoofdzakelijk namaakproducten, lijkt het erop dat het alleen maar erger is geworden de laatste tijd. In plaats van verspreid door de stad hebben alle verkopers zich verzameld in de wijk Barceloneta.

De journaliste Mayka Navarro maakte voor de krant La Vanguardia video opnames waarop duidelijk te zien is hoe het voetgangersgebied langs de jachthaven van Barcelona veranderd is in een illegale markt.

Ga naar de inhoud