skip to Main Content
Geen toeristentreintje in Torrevieja deze zomer
Archieffoto

Geen toeristentreintje in Torrevieja deze zomer

ALICANTE – De toeristen die de badplaats Torrevieja aan de Costa Blanca gaan bezoeken deze zomer zullen de kustplaats te voet moeten ontdekken omdat er geen toeristentreintje zal zijn. Het gaat daarbij niet alleen om de routes door de badplaats maar ook de excursie naar de zoutmijnen/meren Salinas van Torrevieja die sinds een week geen doorgang vindt.

Vanwege bureaucratische problemen en onenigheid tussen de exploitant van de ‘tren turistico’ en de gemeente Torrevieja moeten de toeristen in de badplaats het zonder toeristentreintje doen deze zomer.

Het was afgelopen donderdag alweer een week geleden dat de laatste toeristentrein rondreed in Torrevieja. Sindsdien is men bezig om achter de schermen alles voor elkaar te krijgen zodat er weer snel gereden kan worden met het toeristentreintje. De eigenaar van het treintje denkt dat er snel een oplossing zal komen.

Maar dat zal dan waarschijnlijk alleen gelden voor de route naar de zoutmijnen/meren Salinas want de routes overdag en ‘s avonds in het centrum en de Torre del Moro in Torrevieja zullen geen doorgang gaan vinden gedurende deze zomer. De route naar de Salinas is een ander verhaal want daar geldt een contractuele overeenkomst tussen de eigenaar van het treintje en de zoutmijnen maatschappij.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
 1. Wij hebben zonet ook die toeristentreintjes zien rijden in Torrevieja 👍 met volk erop 😜
  Ik weet dus niet wat jullie bedoelen dat er geen treintjes zouden rijden ?

  1. Ik zou daar iet van verschieten burgemeester is volop alles aan kappot te maken weet ik van mijn Spaanse familie die I. Torrevieja woont,.

   1. Volgens mij is je spaanse familie heel slecht ingelicht. Deze burgemeester is volop bezig het puin van het vorige gemeentebestuur aan het opruimen.
    Dat er nu geen strandstoelen en parasols op het strand staan ligt gewoon aan het vorig bestuur.Openbare gebouwen die gesloten zijn en staan te verkommeren,idem.De lijst is te lang om op te noemen.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken