Geen toeristentreintje in Torrevieja deze zomer

Oeps ... foto ontbreekt!

Geen toeristentreintje in Torrevieja deze zomer

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De toeristen die de badplaats Torrevieja aan de Costa Blanca gaan bezoeken deze zomer zullen de kustplaats te voet moeten ontdekken omdat er geen toeristentreintje zal zijn. Het gaat daarbij niet alleen om de routes door de badplaats maar ook de excursie naar de zoutmijnen/meren Salinas van Torrevieja die sinds een week geen doorgang vindt.

Vanwege bureaucratische problemen en onenigheid tussen de exploitant van de ‘tren turistico’ en de gemeente Torrevieja moeten de toeristen in de badplaats het zonder toeristentreintje doen deze zomer.

Het was afgelopen donderdag alweer een week geleden dat de laatste toeristentrein rondreed in Torrevieja. Sindsdien is men bezig om achter de schermen alles voor elkaar te krijgen zodat er weer snel gereden kan worden met het toeristentreintje. De eigenaar van het treintje denkt dat er snel een oplossing zal komen.

Maar dat zal dan waarschijnlijk alleen gelden voor de route naar de zoutmijnen/meren Salinas want de routes overdag en ‘s avonds in het centrum en de Torre del Moro in Torrevieja zullen geen doorgang gaan vinden gedurende deze zomer. De route naar de Salinas is een ander verhaal want daar geldt een contractuele overeenkomst tussen de eigenaar van het treintje en de zoutmijnen maatschappij.

Ga naar de inhoud