Geen toeristentreintje in Torrevieja deze zomer

Geen toeristentreintje in Torrevieja deze zomer
Beeld: Archieffoto

Geen toeristentreintje in Torrevieja deze zomer

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De toeristen die de badplaats Torrevieja aan de Costa Blanca gaan bezoeken deze zomer zullen de kustplaats te voet moeten ontdekken omdat er geen toeristentreintje zal zijn. Het gaat daarbij niet alleen om de routes door de badplaats maar ook de excursie naar de zoutmijnen/meren Salinas van Torrevieja die sinds een week geen doorgang vindt.

Vanwege bureaucratische problemen en onenigheid tussen de exploitant van de ‘tren turistico’ en de gemeente Torrevieja moeten de toeristen in de badplaats het zonder toeristentreintje doen deze zomer.

Het was afgelopen donderdag alweer een week geleden dat de laatste toeristentrein rondreed in Torrevieja. Sindsdien is men bezig om achter de schermen alles voor elkaar te krijgen zodat er weer snel gereden kan worden met het toeristentreintje. De eigenaar van het treintje denkt dat er snel een oplossing zal komen.

Maar dat zal dan waarschijnlijk alleen gelden voor de route naar de zoutmijnen/meren Salinas want de routes overdag en ‘s avonds in het centrum en de Torre del Moro in Torrevieja zullen geen doorgang gaan vinden gedurende deze zomer. De route naar de Salinas is een ander verhaal want daar geldt een contractuele overeenkomst tussen de eigenaar van het treintje en de zoutmijnen maatschappij.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.