Cabinepersoneel Ryanair Spanje staakt opnieuw op 12 dagen in juli

Cabinepersoneel Ryanair Spanje staakt opnieuw op 12 dagen in juli
Beeld: Ryanair.com

Cabinepersoneel Ryanair Spanje staakt opnieuw op 12 dagen in juli

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het cabinepersoneel van Ryanair in Spanje heeft direct na de voorbije stakingsdag op 24, 45, 26, 30 juni en 1 en 2 juli aangegeven dat er 12 nieuwe stakingsdagen in juli zouden komen. Omdat het doel van de vakbonden USO en Sitcpla niet bereikt werd staakt het Ryanair cabinepersoneel in Spanje opnieuw op 12, 13, 14, 15, 18, 19, 20, 21, 25, 26, 27 en 28 juli.

Die nieuwe stakingsdagen vinden plaats bij de tien luchthavens in Spanje waar Ryanair een basis heeft, te weten Madrid, Málaga, Sevilla, Alicante, Valencia, Barcelona, Girona, Santiago de Compostela, Ibiza en Palma de Mallorca op 12, 13, 14, 15, 18, 19, 20, 21, 25, 26, 27 en 28 juli. 

Deze staking van het Spaanse cabinepersoneel heeft (in principe) geen gevolgen voor de vluchten tussen Nederland/België en Spanje die vanuit een basis buiten Spanje vliegen. Er kunnen als gevolg van deze Spaanse staking echter wel vertragingen zijn op vluchten.

De afgelopen stakingsdagen op 24, 45, 26, 30 juni en 1 en 2 juli hebben in Spanje al voor 215 geannuleerde en meer dan 1.255 vertraagde vluchten gezorgd waardoor tienduizenden reizigers opnieuw de dupe waren. Ook nu worden duizenden vertraagde en honderden geannuleerde vluchten verwacht in Spanje.

Volgens de woordvoerders van de vakbonden USO en Sitcpla zijn de doelen van het cabinepersoneel na de voorbije staking niet bereikt omdat Ryanair nog steeds niet meegaat in de eisen waarbij ook geklaagd wordt over het feit dat de Ierse luchtvaartmaatschappij het recht op staken van het personeel heeft geschonden. 

Er wordt geklaagd over de onbewogenheid van Ryanair door niet naar de werknemers te luisteren en liever tienduizenden passagiers op de grond laat staan dan aan de onderhandelingstafel te gaan zitten om te praten over een overeenkomst volgens de Spaanse wet, iets waar Ryanair nu niet aan voldoet.

Ga naar de inhoud