Het gratis Internationale Festival van Keltische muziek in Ortigueira (A Coruña)

Het gratis Internationale Festival van Keltische muziek in Ortigueira (A Coruña)
Beeld: @festortigueira / facebook

Het gratis Internationale Festival van Keltische muziek in Ortigueira (A Coruña)

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

A CORUÑA – Liefhebbers van de Keltische cultuur en van het Noordwesten van Spanje vinden van 10 tot 17 Juli hun zin in het kuststadje Ortigueira. De hele week lang viert men er de Keltische muziek op twee verschillende podia, en dat gratis en voor niets. Misschien wel jouw geknipte zomerplan?

Het festival van Ortigueira, of languit het Internationale Festival van de Keltische wereld van Ortigueira is een festival dat zich toespitst op de traditionele muziek van de Keltische landen. De eerste editie van het festival vond plaats in 1978. Het kleine dorp Ortigueira in de provincie La Coruña (Galicia) ontvangt er liefhebbers van de Keltische cultuur van over de hele wereld.

Het hoofdpodium van het festival bevindt zich in de haven van het stadje. Eerder traden er al heel wat bekende solo artiesten en bands op. De kenners herkennen misschien namen als Carlos Núñez, Alan Stivell of The Chieftains. Sinds 2000 wordt er ook een iets kleiner podium opgebouwd in de buurt van de haven, dat de naam Runas mee kreeg. Op het escenario Runas brengt men ook jaarlijks een muzikale wedstrijd waarbij de winnaar het jaar nadien op het grote podium mag optreden.

In het dennenbos van het Morouzos strand is er ook de gelegenheid om te kamperen. Het festival van Ortigueira is ondertussen een van Spanje’s meest bekende evenementen op vlak van traditionele muziek. Ook dit jaar worden weer ettelijke duizenden bezoekers verwacht voor optredens als die van de Tanxugueiras, Covagueira, Susana Seivane of de Red Hot Chilli Pipers (let op: niet Peppers!).Goed nieuws ook, want het festival is volledig gratis. Meer informatie vind je via de officiële website van deze editie.

Ga naar de inhoud