Jongeman sluit zichzelf op in de supermarkt in Zaragoza om te eten en stelen

Jongeman sluit zichzelf op in de supermarkt in Zaragoza om te eten en stelen
Beeld: Dia / web

Jongeman sluit zichzelf op in de supermarkt in Zaragoza om te eten en stelen

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ZARAGOZA – Voor de supermarkten zijn ze dagelijkse kost: de gauwdieven die proberen de kassa te omzeilen en producten te ontvreemden. Meestal gaan ze te werk door die producten in jassen, broekzakken of rugzakken te verstoppen, maar af en toe zijn ze ook erg creatief. In Zaragoza sloot een jongeman zich op in de Día supermarkt na sluitingstijd om de winkel te beroven.

De feiten dateren al van vorige week donderdagnacht, toen de politie van Zaragoza een jongeman van 20 jaar arresteerde die zichzelf opsloot in de Día supermarkt aan de avenida de Anselmo Clavé in Zaragoza. Hij hoopte er na sluitingstijd uitgebreid te dineren en de winkel ook nog eens te beroven. Na zijn arrestatie had de jongeman al een pak worstjes en een fruitsap achter de kiezen.

Dat alles was echter buiten het alarmsysteem gerekend. De detectoren merkten beweging op in de winkel en gaven een signaal aan de bewakingscentrale. Van daaruit werd contact gemaakt met de Nationale Politie die er op uit trok om te zien wat er precies aan de hand was. Na aankomst stelden de agenten vast dat de deuren niet geforceerd waren, maar een alerte werkneemster merkte op dat 1 van de ijskasten niet op zijn plaats stond.

Toen de verantwoordelijke de lichten aan knipte om te zien wat er gaande was, vond ze de jongeman in het kantoor die met een bos sleutels bezig was de kluis te openen. Men stelde evenzeer vast dat hij alle kassa’s en de lockers van de werknemers al doorzocht had. Wat voor de jongeman hopelijk een rustig dinertje was geweest, eindigde dus op een sisser die mogelijk zware gevolgen heeft.

Wat is de Día supermarkt in Spanje
Leer de Spaanse supermarktketen Dia kennen, naast de Mercadona een van Spanje’s grootste ketens die ook internationaal groot is.
PWA spanjeweetjes 1www.spanjeweetjes.nl
Ga naar de inhoud