Search
menu
Search

Het aantal Britten dat na de Brexit een woning koopt in Spanje is met de helft gedaald

Het aantal Britten dat na de Brexit een woning koopt in Spanje is met de helft gedaald
Beeld: 123rf

Het aantal Britten dat na de Brexit een woning koopt in Spanje is met de helft gedaald

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het aantal Britten dat een woning koopt in Spanje is na de Brexit met de helft gedaald van 24% naar 12%. Het aandeel huizenkopers uit het Verenigd Koninkrijk onder alle buitenlandse kopers is gedaald van 24% naar 15%, aldus de cijfers van het taxatiebedrijf UVE Valoraciones. De verhoudingen wat betreft de nationaliteiten bij buitenlandse huizenkopers is echter niet veel veranderd.

Het aandeel Britse huizenkopers is in twee jaar tijd in Spanje met 9% gedaald van 24% naar 15%. Volgens de studie van het taxatiebedrijf is Catalonië de regio waar de Britten samen met de Valencia regio, Murcia en Andalusië de meeste woningen kopen. Wat betreft provincies zijn Girona, Cádiz, Málaga, Granada, Jaén, Murcia en Alicante populair bij de Britten.

Als gekeken wordt naar alle buitenlandse woningkopers dan zijn de meest geliefde provincies Alicante, Santa Cruz de Tenerife (Tenerife, La Gomera, La Palma, El Hierro), Balearen (Mallorca, Menorca, Ibiza, Formentera), Málaga, Sevilla en Las Palmas (Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura, La Graciosa). 

In Andalusië wordt het hoogst percentage woningkopers vertegenwoordigd door het Verenigd Koninkrijk met 16,7% gevolgd door Zweden met 10,3% en Marokko met 8,9%. Op de Balearen zijn de Duitsers van hun kant verantwoordelijk voor 48,5% van de investeringen gevolgd door de Britten met 10,7% en de Fransen met 5,71%.

Op de Canarische Eilanden vertegenwoordigt Duitsland 21,6% van de woningaankopen door buitenlanders gevolgd door Italië met 17,2% en het Verenigd Koninkrijk met 13,4%. In de Valencia regio leiden de Britten ondertussen met 12,4%, gevolgd door de Belgen met 8,9% en de Zweden met 7,7%. In Catalonië kopen de Fransen 19,4% van de Spaanse woningen die door buitenlanders zijn gekocht, de Marokkanen 7,8% en de Italianen 6,1%. De Britten kopen het meest in Murcia met 25,9%, gevolgd door Marokkanen met 24,7% en Belgen met 7,26%. In deze studie zijn geen gegevens bekend over de Nederlandse woningkopers.

Ga naar de inhoud