Search
menu
Search

63-jarige man uit Zaragoza bezoekt op oude Vespa-scooter 27 Europese hoofdsteden

63-jarige man uit Zaragoza bezoekt op oude Vespa-scooter 27 Europese hoofdsteden
Beeld: casaucauvespatour / instagram

63-jarige man uit Zaragoza bezoekt op oude Vespa-scooter 27 Europese hoofdsteden

Dit artikel is 7 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Carlos Casaucau Perez, een 63-jarige Vespa-enthousiast, heeft dit jaar het ambitieuze plan opgevat om alle 27 hoofdsteden van de Europese Unie te bezoeken. Tijdens deze tocht van 20.000 kilometer wil hij aandacht vragen voor de ziekte van Huntington, een aandoening die bij de patiënten cognitieve, fysieke en gedragsproblemen veroorzaakt.

Carlos startte zijn bijzondere reis op 1 juli met een trip naar Madrid, waar hij een dag genoot van de lokale bezienswaardigheden, een schema dat hij in elke te bezoeken hoofdstad wil volgen. Hij legt gemiddeld 300 kilometer per dag af, zoals hij aangeeft op zijn sociale media, waar hij regelmatig updates over de verschillende etappes van zijn reis zal posten.

“Het zal geen eenvoudige onderneming zijn, maar ik hoop het met de steun van iedereen te bereiken”, aldus Carlos. Hij deelde dat zijn Vespa-reizen vaak in het gezelschap zijn van zijn vriend Javier, wiens echtgenote aan de ziekte van Huntington lijdt. “Ik heb altijd een uitgebreide reis met mijn Vespa willen maken. We zagen hierin een kans om fondsen te werven voor de Vereniging voor deze tot nu toe onomkeerbare, degeneratieve ziekte”.

Carlos kwam met het idee van een unieke reis, waarbij hij de 27 hoofdsteden van de Europese Unie zou bezoeken. Om zich hierop voor te bereiden, heeft hij jarenlang zowel fysiek, mentaal als technisch getraind. “Ik breng mijn middagen door in een Vespa-gespecialiseerde garage. Ik ben hen eeuwig dankbaar, aangezien ze al vier jaar mijn aanwezigheid en talloze vragen verdragen.

Carlos heeft sinds 2020 verschillende tochten door Spanje gemaakt en heeft zelfs talen geleerd om goed voorbereid te zijn op eventuele onvoorziene omstandigheden. “Het verschil tussen een droom en de realiteit is een deadline”, zoals hij op zijn Instagram-profiel opmerkte, waar hij alle voorbereidende stappen heeft gedeeld.

Carlos staat ook open voor alle suggesties die zijn reiservaring kunnen vergemakkelijken, bijvoorbeeld over accommodatie. Hij is van plan om te slapen waar hij terechtkomt. Hij heeft een tent bij zich en zal slapen zoals het hem het beste uitkomt.

Huntington ziekte

De Spaanse Huntington Chorea Vereniging (ACHE) beschrijft de ziekte van Huntington als een “verwoestende aandoening”. Het is een erfelijke, zeldzame ziekte die leidt tot een langzame degeneratie van de hersenneuronen. Dit beïnvloedt de functionele capaciteiten van het individu en kan leiden tot bewegings-, cognitieve en psychiatrische stoornissen. De symptomen worden meestal zichtbaar tussen de 30 en 40 jaar, maar kunnen zelfs eerder optreden. Hoewel er medicijnen beschikbaar zijn die helpen bij het beheersen van de symptomen, kunnen ze de fysieke, mentale en gedragsgerelateerde achteruitgang die gepaard gaat met de ziekte, niet voorkomen.

Ga naar de inhoud