Search
menu
Search

Lidl breekt winkelcentrum af voor een nieuwe supermarkt in Calpe

Lidl breekt winkelcentrum af voor een nieuwe supermarkt in Calpe
Beeld: Lidl / web

Lidl breekt winkelcentrum af voor een nieuwe supermarkt in Calpe

Dit artikel is 7 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Lidl blijft stevig uitbreiden in de provincie Alicante. De supermarktketen heeft reeds een nieuw project begonnen in de kustplaats Calpe, waar de eerste werkzaamheden al begonnen zijn. Dit alles volgt op de meest recente opening in Alicante, en er wordt overwogen om nog een winkel te openen in de hoofdstad.

In Calpe heeft Lidl een toplocatie uitgekozen: het voormalige winkelcentrum Jovima. Deze plek, die jarenlang een groot oppervlak met parkeergelegenheid en een tankstation huisvestte, werd maanden geleden door het bedrijf aangeduid als de toekomstige vestigingsplaats. Om dit te realiseren, is Lidl al begonnen met de sloop van het oude gebouw. Deze locatie bevindt zich aan de Avenida Diputación, ook wel de zuidelijke toegang genoemd, omdat deze aansluit op de N-332.

In het oude winkelcentrum was jarenlang een grote supermarkt gevestigd, die echter uiteindelijk in verval raakte en de deuren sloot. Hierna volgden verschillende winkels, allen met weinig succes, zoals een Aziatische bazaar en een sportschool, waarvoor de grote ruimte opgedeeld moest worden. Uiteindelijk heeft Lidl het initiatief genomen voor deze locatie en een plan ingediend bij de gemeenteraad van Calp. Na goedkeuring van het project werd de sloopvergunning verstrekt. Lidl heeft plannen om een supermarkt van 2.500 vierkante meter te openen, met 180 parkeerplaatsen voor auto’s en vijf voor motoren.

Het perceel heeft een aanzienlijke omvang, met in totaal 9.300 vierkante meter, waardoor de supermarkt ruim voldoende ruimte zal hebben. Er is ook een tankstation op het terrein dat nog actief is en dat operationeel zal blijven. Er is momenteel geen tijdschema vastgesteld voor de opening van deze tweede Lidl-supermarkt in Calpe. De bestaande vestiging bevindt zich op de Avenida de Rumanía, dichter bij het kustgebied. 

Met deze nieuwe toevoeging heeft Lidl in totaal 35 winkels in de provincie Alicante. Na de opening in februari in La Florida blijft het bedrijf op zoek naar nieuwe locaties voor verdere uitbreiding.

Ga naar de inhoud