Helikopterpiloot brandweer voorkomt dood van 27 paarden in Segovia

Oeps ... foto ontbreekt!

Helikopterpiloot brandweer voorkomt dood van 27 paarden in Segovia

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SEGOVIA – De voor de brandweer vliegende helikopterpiloot Ciro Muñóz heeft naar eigen zeggen bij de bosbrand in La Granja de San Ildefonso bij Segovia enkele dagen geleden 27 paarden van een verschrikkelijke dood gered. De in het wild levende beesten renden in paniek richting de vlammenzee maar de helikopterpiloot kon dat voorkomen.

Begin augustus woedde er een grote natuur- en bosbrand in de gemeente La Granja de San Ildefonso in de provincie Segovia, Castilla y León. Bij de bosbrand werd 400 ha natuur verwoest in o.a. het natuurpark Parque Natural de Guadarrama.

Er werd niet alleen door een honderdtal brandweerlieden op de grond aan het blussen gewerkt maar ook vanuit de lucht met vliegtuigen en helikopters. Één piloot van een blushelikopter van de brandweer kan in de paardenwereld als een held gezien worden want hij wist met zijn snel optreden 27 paarden van de dood te redden.

Curo Muñóz was bezig met zijn bluswerkzaamheden toen hij plots een grote groep angstige paarden richting het vuur zag rennen om in paniek van de rook weg te komen. Hij twijfelde geen moment en draaide zijn helikopter om en vloog naar de paarden toe.

Daarna manoeuvreerde hij zijn helikopter dusdanig dat hij voor de 27 paarden vloog waardoor deze met rennen stopten. Daarna vloog Muñóz met zijn helikopter extra laag om de groep paarden een andere en veilige richting op te sturen. Toen de paarden eenmaal veilig waren en een goede vluchtroute hadden gekozen, vloog de piloot weg en ging hij door met zijn bluswerkzaamheden.

Ga naar de inhoud