skip to Main Content
Helikopterpiloot brandweer voorkomt dood van 27 paarden in Segovia
El Pais

Helikopterpiloot brandweer voorkomt dood van 27 paarden in Segovia

SEGOVIA – De voor de brandweer vliegende helikopterpiloot Ciro Muñóz heeft naar eigen zeggen bij de bosbrand in La Granja de San Ildefonso bij Segovia enkele dagen geleden 27 paarden van een verschrikkelijke dood gered. De in het wild levende beesten renden in paniek richting de vlammenzee maar de helikopterpiloot kon dat voorkomen.

Begin augustus woedde er een grote natuur- en bosbrand in de gemeente La Granja de San Ildefonso in de provincie Segovia, Castilla y León. Bij de bosbrand werd 400 ha natuur verwoest in o.a. het natuurpark Parque Natural de Guadarrama.

Er werd niet alleen door een honderdtal brandweerlieden op de grond aan het blussen gewerkt maar ook vanuit de lucht met vliegtuigen en helikopters. Één piloot van een blushelikopter van de brandweer kan in de paardenwereld als een held gezien worden want hij wist met zijn snel optreden 27 paarden van de dood te redden.

Curo Muñóz was bezig met zijn bluswerkzaamheden toen hij plots een grote groep angstige paarden richting het vuur zag rennen om in paniek van de rook weg te komen. Hij twijfelde geen moment en draaide zijn helikopter om en vloog naar de paarden toe.

Daarna manoeuvreerde hij zijn helikopter dusdanig dat hij voor de 27 paarden vloog waardoor deze met rennen stopten. Daarna vloog Muñóz met zijn helikopter extra laag om de groep paarden een andere en veilige richting op te sturen. Toen de paarden eenmaal veilig waren en een goede vluchtroute hadden gekozen, vloog de piloot weg en ging hij door met zijn bluswerkzaamheden.

Foto’s: El País

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 10 reacties
  1. dikke duim ,dikke pluim voor deze piloot
    Een echte held ,de paarden maar ook alle dierenliefhebbers zeggen MUCHAS GRACIAS !!!!!

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by