Search
menu
Search

Hotels in augustus in Madrid bijna de helft goedkoper dan in Barcelona

Oeps ... foto ontbreekt!

Hotels in augustus in Madrid bijna de helft goedkoper dan in Barcelona

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Volgens de Hotel Price Index van de website Trivago zijn de hotels in de hoofdstad van Spanje Madrid 43% goedkoper dan de hotels in Barcelona in de maand augustus. Als gekeken wordt naar de gemiddelde hotelkamerprijzen in de maanden juni, juli en augustus is Madrid goedkoper dan Barcelona. Op de maand juni na want toen vond de Champions League finale plaats in Madrid waardoor de prijzen enorm stegen.

Volgens het prijzenoverzicht van Trivago had een hotelkamer in Barcelona in juni een gemiddelde prijs van 146 euro terwijl dat in Madrid (vanwege dus de CL-finale) 154 euro was (57% meer dan in juni 2018). In de maand juli daalden de prijzen in Barcelona naar 141 euro per nacht terwijl deze in Madrid daalden naar 90 euro per nacht.

In augustus is het verschil nog groter en zijn hotelkamers in Madrid gemiddeld 43% goedkoper met een nachtprijs van 79 euro tegenover de 138 euro in Barcelona.

De twee Spaanse steden staan op een lijst van 17 hoofdsteden in Europa. In de maand augustus is de duurste stad om te verblijven Zürich met een gemiddelde kamerprijs van 166 euro. Reykjavik staat op een tweede plaats met 148 euro gevolgd door Dublin met 148 euro en Londen met 146 euro wat 2 euro meer is dan de 144 euro in Amsterdam.

Onder de Nederlandse stad staat op een zesde plaats Barcelona met een gemiddelde kamerprijs van 138 euro in de maand augustus gevolgd door Parijs met 124 euro en Wenen met 109 euro. Brussel staat met 91 euro op een 12e plaats terwijl Madrid met een gemiddelde kamerprijs van 79 euro de op vier na laatste van de lijst is en op de 14e plaats staat.

Ga naar de inhoud