Hotels in augustus in Madrid bijna de helft goedkoper dan in Barcelona

Hotels in augustus in Madrid bijna de helft goedkoper dan in Barcelona
Beeld: Pixabay

Hotels in augustus in Madrid bijna de helft goedkoper dan in Barcelona

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Volgens de Hotel Price Index van de website Trivago zijn de hotels in de hoofdstad van Spanje Madrid 43% goedkoper dan de hotels in Barcelona in de maand augustus. Als gekeken wordt naar de gemiddelde hotelkamerprijzen in de maanden juni, juli en augustus is Madrid goedkoper dan Barcelona. Op de maand juni na want toen vond de Champions League finale plaats in Madrid waardoor de prijzen enorm stegen.

Volgens het prijzenoverzicht van Trivago had een hotelkamer in Barcelona in juni een gemiddelde prijs van 146 euro terwijl dat in Madrid (vanwege dus de CL-finale) 154 euro was (57% meer dan in juni 2018). In de maand juli daalden de prijzen in Barcelona naar 141 euro per nacht terwijl deze in Madrid daalden naar 90 euro per nacht.

In augustus is het verschil nog groter en zijn hotelkamers in Madrid gemiddeld 43% goedkoper met een nachtprijs van 79 euro tegenover de 138 euro in Barcelona.

De twee Spaanse steden staan op een lijst van 17 hoofdsteden in Europa. In de maand augustus is de duurste stad om te verblijven Zürich met een gemiddelde kamerprijs van 166 euro. Reykjavik staat op een tweede plaats met 148 euro gevolgd door Dublin met 148 euro en Londen met 146 euro wat 2 euro meer is dan de 144 euro in Amsterdam.

Onder de Nederlandse stad staat op een zesde plaats Barcelona met een gemiddelde kamerprijs van 138 euro in de maand augustus gevolgd door Parijs met 124 euro en Wenen met 109 euro. Brussel staat met 91 euro op een 12e plaats terwijl Madrid met een gemiddelde kamerprijs van 79 euro de op vier na laatste van de lijst is en op de 14e plaats staat.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.