Hotels in augustus in Madrid bijna de helft goedkoper dan in Barcelona

Hotels in augustus in Madrid bijna de helft goedkoper dan in Barcelona
Beeld: Pixabay

MADRID – Volgens de Hotel Price Index van de website Trivago zijn de hotels in de hoofdstad van Spanje Madrid 43% goedkoper dan de hotels in Barcelona in de maand augustus. Als gekeken wordt naar de gemiddelde hotelkamerprijzen in de maanden juni, juli en augustus is Madrid goedkoper dan Barcelona. Op de maand juni na want toen vond de Champions League finale plaats in Madrid waardoor de prijzen enorm stegen.

Volgens het prijzenoverzicht van Trivago had een hotelkamer in Barcelona in juni een gemiddelde prijs van 146 euro terwijl dat in Madrid (vanwege dus de CL-finale) 154 euro was (57% meer dan in juni 2018). In de maand juli daalden de prijzen in Barcelona naar 141 euro per nacht terwijl deze in Madrid daalden naar 90 euro per nacht.

In augustus is het verschil nog groter en zijn hotelkamers in Madrid gemiddeld 43% goedkoper met een nachtprijs van 79 euro tegenover de 138 euro in Barcelona.

De twee Spaanse steden staan op een lijst van 17 hoofdsteden in Europa. In de maand augustus is de duurste stad om te verblijven Zürich met een gemiddelde kamerprijs van 166 euro. Reykjavik staat op een tweede plaats met 148 euro gevolgd door Dublin met 148 euro en Londen met 146 euro wat 2 euro meer is dan de 144 euro in Amsterdam.

Onder de Nederlandse stad staat op een zesde plaats Barcelona met een gemiddelde kamerprijs van 138 euro in de maand augustus gevolgd door Parijs met 124 euro en Wenen met 109 euro. Brussel staat met 91 euro op een 12e plaats terwijl Madrid met een gemiddelde kamerprijs van 79 euro de op vier na laatste van de lijst is en op de 14e plaats staat.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

4
Reageer op dit artikel

2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Ramon

Ik word nu helemaal leeggeschud met kinderen. Twee kamers of familiekamers. Dubbele tarieven. Graag zou ik camperen, maar de vrouw wil niet.

Gerard

Die hotels staan natuurlijk allemaal leeg, wie wil er nou in godsnaam in augustus in snikheet Madrid verblijven?!
Ik betaal trouwens bytheway nooit meer dan 80€ per nacht in al deze steden zomer of winter.

Piet Paëlla

Ben benieuwd wat voor hotel dat is in Barcelona voor € 80.
In die prijsklasse kan ik me nog herinneren dat dat stoffige hotels waren, waar de kamers naar tabak en riool stonken, met klam beddengoed, bedden van 190 cm lang en slecht geïsoleerd voor de herrie van buiten en van binnen.
Met nogal knullige service en weinig “cariño”….
Ik vind de hotels in Madrid stukken beter dan in Barcelona, je wordt daar in ieder geval beter behandeld.

Gerard

Gewoon een kwestie van goed en lang zoeken

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.