Nieuwe landelijke zoekwebsite voor adoptie huisdieren in Spanje

Oeps ... foto ontbreekt!

Nieuwe landelijke zoekwebsite voor adoptie huisdieren in Spanje

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – Op Mallorca is door een aantal personen een nieuwe zoekwebsite opgericht waarin het mogelijk is om in heel Spanje te zoeken naar honden en katten die in adoptie zijn. Op dit moment telt de website Pepecos.es 15.000 dieren die ter adoptie worden aangeboden door de verschillende asiels, opvangcentra en particulieren in heel Spanje.

Het is blijkbaar voor het eerst dat er een soortgelijke zoekmachine op is gezet om naar honden en katten te zoeken in heel Spanje. Tot nu toe was dit alleen mogelijk door naar de individuele websites van de asiels en opvangcentra te gaan maar nu zijn deze grotendeels samengevoegd in een ‘buscador’ genaamd Pepecos.es.  

Of je nu op zoek bent naar een kat of een hond, een puppy of volwassen dier, ze zijn allemaal makkelijk te vinden met behulp van de ‘filtros’. Het is ook mogelijk te kiezen voor Klein, middel en groot formaat en de provincie in Spanje waar men zoekt.

In feite is het de bedoeling dat Pepecos.es de meest complete zoekmachine voor adoptie honden en katten van Spanje wordt.

Terwijl men nog volop bezig is met de website en er nog enkele technische zaken zijn waar men aan moet werken, is men ook bezig met een smartphone app voor Android en iPhone/iPad. Het is niet bekend of er een meertalige versie komt van de website.

Op Pepecos.es zijn honden en katten te vinden van asiels en dierenopvangcentra maar ook dieren die door particulieren zijn opgevangen en op deze manier de hond of kat in adoptie kunnen geven. Mensen kunnen zich aanmelden, een tekst plaatsen en foto’s uploaden.

Ga naar de inhoud