skip to Main Content
Nieuwe landelijke zoekwebsite voor adoptie huisdieren in Spanje
Pixabay

Nieuwe landelijke zoekwebsite voor adoptie huisdieren in Spanje

PALMA – Op Mallorca is door een aantal personen een nieuwe zoekwebsite opgericht waarin het mogelijk is om in heel Spanje te zoeken naar honden en katten die in adoptie zijn. Op dit moment telt de website Pepecos.es 15.000 dieren die ter adoptie worden aangeboden door de verschillende asiels, opvangcentra en particulieren in heel Spanje.

Het is blijkbaar voor het eerst dat er een soortgelijke zoekmachine op is gezet om naar honden en katten te zoeken in heel Spanje. Tot nu toe was dit alleen mogelijk door naar de individuele websites van de asiels en opvangcentra te gaan maar nu zijn deze grotendeels samengevoegd in een ‘buscador’ genaamd Pepecos.es.  

Of je nu op zoek bent naar een kat of een hond, een puppy of volwassen dier, ze zijn allemaal makkelijk te vinden met behulp van de ‘filtros’. Het is ook mogelijk te kiezen voor Klein, middel en groot formaat en de provincie in Spanje waar men zoekt.

In feite is het de bedoeling dat Pepecos.es de meest complete zoekmachine voor adoptie honden en katten van Spanje wordt.

Terwijl men nog volop bezig is met de website en er nog enkele technische zaken zijn waar men aan moet werken, is men ook bezig met een smartphone app voor Android en iPhone/iPad. Het is niet bekend of er een meertalige versie komt van de website.

Op Pepecos.es zijn honden en katten te vinden van asiels en dierenopvangcentra maar ook dieren die door particulieren zijn opgevangen en op deze manier de hond of kat in adoptie kunnen geven. Mensen kunnen zich aanmelden, een tekst plaatsen en foto’s uploaden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 8 reacties
 1. Jan, de dieren hebben hier geen schuld aan.

  Ik heb een kat geadopteerd uit het zuiden van Spanje.
  Ons hele gezin is ontzettend blij met het lieve dier!
  Ik ben blij dat ze in Spanje onlangs het initiatief hebben genomen om die website op te richten. Zo kunnen er nog veel meer dieren een fijn thuis krijgen.

 2. Beste Jan, wat een geluk dat U geen “huisdier” hebt, want U zou waarschijnlijk één van de personen zijn, die bij het minste geringste dat een dier iets verkeerds zou doen, het op straat zou zetten of aan een boom zou binden……..Mijn idee is (gelukkig samen met dat van vele anderen) dat een mens, die niet graag een dier ziet; een levend wezen, in feite iets mis mee is….en Uw taalgebruik is ook niet bepaald aantrekkelijk.

 3. Goed initiatief. Enkel is het beter om erkende opvangcentra hier toe te voegen , daar in de particuliere sector veel malafide handelaren zitten die nu via deze site hun dieren kunnen aanbieden.

 4. Toevallig is 15.000 ook het aantal buitenlandse honden dat jaarlijks in NL geadopteerd wordt. Onze Yaro was er één van, oorspronkelijk uit Malaga en daar gaat hij samen met ons weer naar terug om de rest van onze dagen te slijten. Volkomen indachtig de wens van Jan. Hoewel hij samen met zijn zus Sara zijn behoefte in onze eigen tuin doet.

 5. Als je goed gelezen had,Jan,
  Had je gezien dat het om een site in Spanje gaat, waar vnl.in Spanje wonende mensen kunnen /zullen adopteren.
  Daar was/ben je te schagarijnig voor,zo te lezen..Het is een goed initiatief, wat wel altijd ontbreekt is,een centrale site om verloren huisdieren
  Terug te vinden

 6. Belachelijk we zitten hier al met miljoenen huisdieren Ja huisdieren maar de eigenaar laten hun dieren buiten hun behoeftes doen Ik heb geen huisdieren maar ik vind regelmatig honden en kattenstront in mijn tuin, laat die dieren lekker in Spanje schijten.

  1. Jan jij lijkt mij een super positief mens maar met deze karakter eigenschap hoop ik dat je in Nederland blijft.zulke gefrustreerde mensen hebben hier niet nodig ( Nederland ook niet trouwens).

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by