skip to Main Content
Politie Spanje op zoek naar Nederlander die op Europol lijst staat
Politie.nl

Politie Spanje op zoek naar Nederlander die op Europol lijst staat

MADRID – De politie in Nederland is al jaren op zoek naar de Nederlandse crimineel Tommy van der Sommen waarbij men er vanuit gaat dat de Nederlander zich ergens in Spanje bevindt. Dat kan volgens het Nationale Opsporingsbericht in Barcelona zijn maar ook in de omgeving van Málaga en Marbella. Van der Sommen is de enige Nederlander die op de ‘Europe’s most wanted fugitives’ lijst van Europol staat.

Europol biedt 10.000 euro beloning aan de tipgever die de zoektocht naar de Nederlandse crimineel Tommy van der Sommen tot een einde kan brengen. De Nederlandse politie meent al langere tijd dat hij in Spanje verblijft maar tot nu toe is hij nog niet gevonden.

De Spaanse politie is ook betrokken bij de zoektocht waarbij men al onderzocht heeft of hij zich ergens in de Spaanse Pyreneeën, aan de Costa del Sol of Costa Brava schuilhoudt. 

Overigens meent de Policía Nacional dat Tommy zich ook in Spanje nog steeds bezighoudt met drugshandel. De Nederlandse crimineel wordt dan ook niet gezocht omdat hij extreem gevaarlijk is maar meer omdat hij zich makkelijk aanpast en slim te werk gaat. Zo heeft Tommy veel geld en was hij waarschijnlijk in staat Nederland te ontvluchten door functionarissen om te kopen.

Politie Spanje zoekt Nederlander die op Europol lijst staat

Omschrijving

Thomas Antonius Wilhelmus Arnoldus (Tommy) van der Sommen is veroordeeld tot 9 jaar cel wegens drugshandel, witwassen en mishandeling. De 38-jarige Tommy is 193 m lang, heeft blauwe ogen en werd geboren op 28 oktober 1981.

Op Politie.nl schrijft men dat Tommy mogelijk in Barcelona verblijft. Maar er zijn ook aanwijzingen dat Tommy zich aan de zuidkust, in de omgeving van Malaga en Marbella, ophoudt. De politie vermoedt dat Tommy af en toe naar Nederland komt en dan verblijft op onderduikadressen. Waarschijnlijk maakt hij dan gebruik van een schuilnaam.

Hij heeft blond haar en was in 2014 al kalend. De foto’s van Tommy zijn al enkele jaren oud; de politie houdt er rekening mee dat hij inmiddels wat kaler of misschien zelfs helemaal kaal is en een ander postuur, mogelijk slanker, kan hebben. Mogelijk maakt hij ook gebruik van een valse identiteit.

Spanjaard

Op de Europol lijst met 45 meest gezochte criminelen staat een Nederlander en ook slechts een Spanjaard. Het gaat om de 40-jarige Diego Moreno Jiménez die ook bekend staat als ‘Anchoa’ (ansjovis). De Spanjaard wordt gezocht vanwege Illegale handel in verdovende middelen en psychotrope stoffen. 

Diego was lid van een bende die zich schuldig heeft gemaakt aan moord, ontvoering, drugshandel, diefstal en vele andere criminele activiteiten. Ondanks dat ‘anchoa’ als zeer gevaarlijk wordt gezien heeft Europol geen beloning voor hem uitgeloofd.

Politie Spanje zoekt Nederlander die op Europol lijst staat

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. De politie is al jarenlang op zoek naar veroordeelde criminelen. Ondanks allerlei instanties die zich daar bezig mee houden wereldwijd weten deze criminelen uit handen van de politie te blijven.Mede door hulp van familie en “vrienden” die daar direct mee te maken hebben.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by