Regen zorgt voor problemen in Catalonië

Regen zorgt voor problemen in Catalonië
Beeld: La Vanguardia

BARCELONA – In de nacht van zondag op maandag heeft Catalonië in een deel van de autonome regio te maken gehad met veel regen. Als gevolg daarvan moesten de brandweer en andere hulpdiensten meer dan 120 keer aantreden en kreeg men bij de nooddiensten honderden telefoontjes te verwerken. In de meeste gevallen ging het om overstromingen en volgelopen garages, parkings en ondergelopen straten en pleinen.

De regen sloeg hard toe in en rondom Barcelona zoals in de Baix Penedés en Garraf regio waar in een half uur tijd 55 liter/m2 water naar beneden kwam. Ook tussen Sitges en Cunit werd tussen de 41 en 57 liter(m2 regenwater geregistreerd. In Sitges heeft men ook te maken gehad met een hagelbui.

In de regio Baix Llobregat en de stad Barcelona begon het rond 4 uur maandagmorgen te regenen wat gepaard ging met flinke onweersbuien. Straten stonden blank, pleinen liepen vol met water en moesten de brandweer en Protección Civil op diverse plaatsen aantreden om problemen op te lossen.

Costa Dorada

Ook aan de toeristische Costa Dorada had men te maken met de regenval in de nacht van zondag op maandag. In de stad Tarragona werd 27 liter/m2 gemeten, in Nulles 25 liter/m2 en El Vendrell 24 liter/m2. 

In de populaire badplaatsen Vila-seca (La Pineda), Salou en Cambrils werd tussen de 20 en 22 liter/m2 regenwater geregistreerd terwijl dat in de populaire vakantieplaats Torredembarra meer dan 25 liter/m2 was.

Aan de Costa Brava was niet veel te merken van de regen en daar waren dan ook geen problemen met het weer dat van warm en heet is overgeslagen naar koel, fris en nat in de rest van Catalonié.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

5 reacties op “Regen zorgt voor problemen in Catalonië”

 1. >50 j op vakantie, dat waren daar toen grachten van min 2,50 m diep. Bergaf naar de grote Middelandse Zee.
  Een tijdje wildbouw en men bouwt nu nog steeds bij. Wie berekent die rioolpijpen ?
  Of is dat nog altijd zoals hun gemakbuizen van vroeger, ‘t wc papier in een apart emmertje anders stropt de boel.

 2. weer een voorbeeld van fake nieuws aan de costa brava 28 graden en zon.

  als er ergens een bui valt is het de klimaat verandering
  kom al vanaf zeer jonge leeftijd in spanje meer dan 50 terug was zomers altijd wel een onweersbui waardoor de straten blank stonden stemming makerij.
  walgelijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

dag/nacht
Scroll naar top

Vanwege technische problemen bij de nieuwsbrief provider is de editie van 4 juni (nog) niet verstuurd. Excuses.

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.