Regen zorgt voor problemen in Catalonië

Regen zorgt voor problemen in Catalonië
Beeld: La Vanguardia

Regen zorgt voor problemen in Catalonië

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – In de nacht van zondag op maandag heeft Catalonië in een deel van de autonome regio te maken gehad met veel regen. Als gevolg daarvan moesten de brandweer en andere hulpdiensten meer dan 120 keer aantreden en kreeg men bij de nooddiensten honderden telefoontjes te verwerken. In de meeste gevallen ging het om overstromingen en volgelopen garages, parkings en ondergelopen straten en pleinen.

De regen sloeg hard toe in en rondom Barcelona zoals in de Baix Penedés en Garraf regio waar in een half uur tijd 55 liter/m2 water naar beneden kwam. Ook tussen Sitges en Cunit werd tussen de 41 en 57 liter(m2 regenwater geregistreerd. In Sitges heeft men ook te maken gehad met een hagelbui.

In de regio Baix Llobregat en de stad Barcelona begon het rond 4 uur maandagmorgen te regenen wat gepaard ging met flinke onweersbuien. Straten stonden blank, pleinen liepen vol met water en moesten de brandweer en Protección Civil op diverse plaatsen aantreden om problemen op te lossen.

Costa Dorada

Ook aan de toeristische Costa Dorada had men te maken met de regenval in de nacht van zondag op maandag. In de stad Tarragona werd 27 liter/m2 gemeten, in Nulles 25 liter/m2 en El Vendrell 24 liter/m2. 

In de populaire badplaatsen Vila-seca (La Pineda), Salou en Cambrils werd tussen de 20 en 22 liter/m2 regenwater geregistreerd terwijl dat in de populaire vakantieplaats Torredembarra meer dan 25 liter/m2 was.

Aan de Costa Brava was niet veel te merken van de regen en daar waren dan ook geen problemen met het weer dat van warm en heet is overgeslagen naar koel, fris en nat in de rest van Catalonié.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.