skip to Main Content
Regen zorgt voor problemen in Catalonië
La Vanguardia

Regen zorgt voor problemen in Catalonië

BARCELONA – In de nacht van zondag op maandag heeft Catalonië in een deel van de autonome regio te maken gehad met veel regen. Als gevolg daarvan moesten de brandweer en andere hulpdiensten meer dan 120 keer aantreden en kreeg men bij de nooddiensten honderden telefoontjes te verwerken. In de meeste gevallen ging het om overstromingen en volgelopen garages, parkings en ondergelopen straten en pleinen.

De regen sloeg hard toe in en rondom Barcelona zoals in de Baix Penedés en Garraf regio waar in een half uur tijd 55 liter/m2 water naar beneden kwam. Ook tussen Sitges en Cunit werd tussen de 41 en 57 liter(m2 regenwater geregistreerd. In Sitges heeft men ook te maken gehad met een hagelbui.

In de regio Baix Llobregat en de stad Barcelona begon het rond 4 uur maandagmorgen te regenen wat gepaard ging met flinke onweersbuien. Straten stonden blank, pleinen liepen vol met water en moesten de brandweer en Protección Civil op diverse plaatsen aantreden om problemen op te lossen.

Costa Dorada

Ook aan de toeristische Costa Dorada had men te maken met de regenval in de nacht van zondag op maandag. In de stad Tarragona werd 27 liter/m2 gemeten, in Nulles 25 liter/m2 en El Vendrell 24 liter/m2. 

In de populaire badplaatsen Vila-seca (La Pineda), Salou en Cambrils werd tussen de 20 en 22 liter/m2 regenwater geregistreerd terwijl dat in de populaire vakantieplaats Torredembarra meer dan 25 liter/m2 was.

Aan de Costa Brava was niet veel te merken van de regen en daar waren dan ook geen problemen met het weer dat van warm en heet is overgeslagen naar koel, fris en nat in de rest van Catalonié.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
 1. >50 j op vakantie, dat waren daar toen grachten van min 2,50 m diep. Bergaf naar de grote Middelandse Zee.
  Een tijdje wildbouw en men bouwt nu nog steeds bij. Wie berekent die rioolpijpen ?
  Of is dat nog altijd zoals hun gemakbuizen van vroeger, ‘t wc papier in een apart emmertje anders stropt de boel.

 2. weer een voorbeeld van fake nieuws aan de costa brava 28 graden en zon.

  als er ergens een bui valt is het de klimaat verandering
  kom al vanaf zeer jonge leeftijd in spanje meer dan 50 terug was zomers altijd wel een onweersbui waardoor de straten blank stonden stemming makerij.
  walgelijk.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken