70% meer tijgermuggen dan vorig jaar in Spanje

70% meer tijgermuggen dan vorig jaar in Spanje
Beeld: 123rf

70% meer tijgermuggen dan vorig jaar in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De aanwezigheid van de tijgermuggen is het eerste halfjaar met 70% gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2019, aldus de smartphone app en website Mosquito Alert en de Asociación Nacional de Empresas de Sanidad Ambiental (Anecpla). De combinatie van hoge temperaturen, overvloedige regenval en het gebrek aan onderhoud van vakantiewoningen vanwege de corona-crisis en noodtoestand hebben ervoor gezorgd dat de ‘Aedes albopictus’ zichzelf makkelijk kan verspreiden.

Met name de combinatie van hoge temperaturen gedurende de eerste zes maanden van dit jaar en de overvloedige regenval waardoor in bloempotten, plantenbakken, drinkbakken voor huisdieren en in speelgoed of andere materialen in tuinen water is blijven staan waarin de tijgermuggen hun eitjes hebben kunnen leggen heeft meegeholpen aan de verspreiding van de tijgermuggen.

Naast dat de beten van tijgermuggen behoorlijk pijnlijk kunnen zijn en voor allergische reacties kunnen zorgen, hebben de mosquitos tigre ook de capaciteit om tot 22 verschillende soorten virussen over te brengen die in verband gebracht kunnen worden met dodelijke ziektes zoals het Zika-virus, Dengue of Chikungunya. De afgelopen vijf jaar zijn er 1.800 patiënten met deze ziekten geregistreerd in Spanje.

LEESTIP: Wat zijn tijgermuggen in Spanje

Tijgermuggen

De tijgermug kenmerkt zich door ongeacht het tijdstip op de dag de mensen aan te vallen en deze vaak met een lastige en pijnlijke muggenbeet achter te laten. 

De tijgermug op zich is niet giftig maar kan dus wel enge ziektes (zoals Zika en nog 21 andere) overdragen. De beet van een mosquito tigre is knap vervelend, zeker als men allergisch is voor deze muggensoort.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.