Kinderen willen Messi, Rosalía en Fernando Simón als baas

Kinderen willen Messi, Rosalía en Fernando Simón als baas
Beeld: Freepik
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Er verschijnen wel eens enquêtes waarin men aan volwassenen vraagt met welke bekendheden ze wel eens een biertje zouden willen gaan drinken maar in dit geval werd aan kinderen gevraagd welke bekende persoonlijkheden hun favoriete toekomstige baas zouden zijn. In het geval van de voetballer Lionel Messi is dat misschien niet zo verrassend (bij de jongens) maar de kinderen kozen dit keer ook voor de Spaanse zangeres Rosalía (vooral meisjes) en vreemd genoeg ook de vorig jaar nog onbekende Fernando Simón.

Deze uitslag werd bekend na de ‘XVI Encuesta Adecco Qué quieres ser de mayor’ (PDF) van dit jaar waar 1.800 kinderen tussen de 4 en 16 jaar aan mee deden in Spanje. 9,9% van de jongens en 8,3% van de meisjes geeft aan dat ze graag als toekomstige baas epidemioloog Fernando Simón zouden willen hebben. 

De directeur van het Coördinatiecentrum voor gezondheidswaarschuwingen en noodsituaties Fernando Simón is in Spanje uitgegroeid tot hét gezicht van de corona-pandemie omdat hij dagelijks verslag doet van de situatie rondom de corona-crisis, het aantal besmettingen en evolutie van het virus in het land. 

Dat zal ongetwijfeld een invloed hebben gehad op de kinderen want elke dag is Simón op de televisie en op de sociale media te zien en hij wordt daarnaast ook veel gebruikt als ‘icoon’ of boegbeeld van de pandemie in Spanje. Daarom kiezen veel kinderen Simón als favoriete toekomstige baas en is hij de enige bekende persoon die bij zowel de jongens als de meisjes genoemd werd.

Beeld: Messi, Rosalía en Simón / Heraldo.es

Favoriete baas

Bij de jongens is Lionel Messi echter de meeste geliefde toekomstige baas met 16,5% van de stemmen gevolgd door het niet hebben van een baas met 11,7% en dan Fernando Simón met 9,9% gevolgd door de tennisspeler Rafael Nadal met 7,6%.

Bij de meisjes is zangeres Katy Perry de meest geliefde toekomstige baas met 10,2% van de stemmen gevolgd door Fernando Simón met 8,3%, de Spaanse zangeres Rosalía met 8,2%, televisiepresentator Roberto Leal met 7% en kok en jurylid van Masterchef Junior Samantha Vallejo-Nájera met 2,1%.

Favoriete baan

Als gevraagd wordt naar de favoriete baan bij de jongens dan kiest 24,5% ervoor om profvoetballer te worden gevolgd door arts met 22,1%, politieagent met 13,5% en leraar met 9,1%. Maar ook een bekende YouTuber zijn wordt gekozen door 6,3% van de jongens en journalist worden is met 2,9% blijkbaar ook populair.

Meisjes worden het liefst arts met 22,1% gevolgd door lerares met 20,4%, kapster met 11,2%, dierenarts met 10,9% en profvoetbalster met 7%. Verder staan in de top tien verpleegster, zangeres, politieagente en actrice. Voor het eerst staat werken als een cassière ook binnen de top tien.

Bekijk het rapport HIER (PDF)

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.