Meer vliegtuigpassagiers Mallorca dan Barcelona en Madrid

Meer vliegtuigpassagiers Mallorca dan Barcelona en Madrid
Beeld: 123rf

Meer vliegtuigpassagiers Mallorca dan Barcelona en Madrid

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De gezondheids- en corona-crisis heeft voor een enorme daling in vliegverkeer gezorgd omdat veel Spanjaarden niet meer in eigen land of naar het buitenland vliegen en omdat er veel minder buitenlandse toeristen naar de Spaanse vliegvelden zijn gevlogen. In de maand juli is er een behoorlijke verbetering wat betreft de maand juni en het aantal passagiers op de Spaanse vliegvelden maar het is voor het eerst dat het vliegveld van Mallorca meer passagiers heeft ontvangen dan de vliegvelden van Madrid en Barcelona.

Het is en zal nog wel even een vreemd jaar blijven met desastreuze gevolgen voor het toerisme in Spanje. Dat is niet alleen te merken in de populaire vakantiebestemmingen en hotels maar ook bij het vliegverkeer. 

Volgens de cijfers van de Spaanse vliegveldbeheerder Aena hebben de 46 vliegvelden die bij hen onder beheer staan in juli 6,98 miljoen passagiers te verwerken gehad wat 76,2% minder is dan juli 2019 maar veel beter dan de iets meer dan één miljoen passagiers in de maand juni toen dat aantal met 96% daalde. 

Wat ook opvalt is dat het aantal passagiers op binnenlandse of nationale vluchten nagenoeg hetzelfde is als dat van buitenlandse of internationale vluchten. Zo registreerden de vliegvelden in juli 3,2 miljoen passagiers op nationale vluchten wat 61,9% minder is dan vorig jaar en steeg dat aantal naar 3,7 miljoen passagiers bij de internationale vluchten wat een daling is van 82,2% ten opzichte van vorig jaar.

Het vliegveld Palma de Mallorca heeft in juli 1,1 miljoen passagiers ontvangen wat het hoogste aantal is van heel Spanje maar nog steeds 73,8% minder dan vorig jaar. Het drukste vliegveld van Spanje is normaal gesproken Madrid-Barajas maar in juli registreerde Aena in de Spaanse hoofdstad 990.899 passagiers (-83,7%) terwijl dat 872.924 passagiers (-83,7%) was bij het vliegveld Barcelona-El Prat.

Andere toeristische vliegvelden deden het niet veel beter in de maand juli zoals Málaga-Costa del Sol met 575.724 passagiers (-74,2%), Ibiza met 426.287 passagiers (-68%), Alicante-Elche met 422.857 passagiers (-75,4%) en Gran Canaria met 3821.636 passagiers (-64,3%).

Het vliegveld van Tenerife heeft 291.623 passagiers (46,1%) ontvangen, Valencia 264.319 passagiers (-69,2%), Lanzarote 194.355 passagiers (-70,1%), Sevilla 185.957 passagiers (-71%), Fuerteventura 179.386 passagiers (-64,5%) en Bilbao 150.866 passagiers (-75%).

Populaire vliegvelden dichtbij de populaire Spaanse Costa’s hebben het helemaal niet goed gedaan in de maand juli zoals Girona-Costa Brava met 35.613 passagiers (-87,9%) of het Aeropuerto Internacional Region Murcia met 28.623 passagiers (-80,4%), Almería met 22.858 passagiers (-82,9%) en Reus-Costa Dorada met 14.513 passagiers (-92,5%).

Bekijk HIER de gegevens over de maand juli (PDF).

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.