Twee meter lange blauwe haai bij het strand van Benidorm trekt veel bekijks

Twee meter lange blauwe haai bij het strand van Benidorm trekt veel bekijks
Beeld: Twitter

Twee meter lange blauwe haai bij het strand van Benidorm trekt veel bekijks

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Lichte paniek op het Poniente-strand van de drukke badplaats Benidorm want een twee meter lange (blauwe) haai zorgde ervoor dat iedereen overhaast de zee moest verlaten. De haai besloot rond 11 uur donderdagochtend naar het ondiepe water voor het Poniente strand te zwemmen waardoor de autoriteiten uit voorzorg maatregelen moesten nemen en iedereen moesten evacueren.

De haai werd rond 11 uur gesignaleerd nabij de barranco de El Murtal bij het Poniente strand. De maritieme service van de Policía Local probeerde de haai nog zeeinwaarts te sturen maar de ‘tintorera’ van twee meter besloot toch naar het strand en ondiepe water te zwemmen. Als een haai zo dicht bij de kust komt dan is deze meestal ziek en gedesoriënteerd.

Een haai zo dicht bij het strand zie je natuurlijk niet elke dag en dus was het een gekkenhuis op het strand waar praktisch iedereen met de mobiele telefoon foto’s en video’s maakte van de grote blauwe haai (Prionace glauca) die ook wel gewoon ‘blauwe haai’ genoemd wordt.

Deze haaiensoort valt onder de requiemhaaien, de familie die verantwoordelijk is voor de meeste aanvallen op mensen. Toch beschouwen veel duikers de grote blauwe haai als niet agressief, als een dier dat gemakkelijk afgeweerd kan worden. De blauwe haai komt maar zelden voor in de Noordzee maar wordt wel vaker gezien in de Middellandse Zee waarbij deze haai vaak dicht bij stranden komt.

Ga naar de inhoud