De (niet-kust)steden waar buitenlanders zoeken naar een woning in Spanje

De (niet-kust)steden waar buitenlanders zoeken naar een woning in Spanje
Beeld: Ainsa / canva

De (niet-kust)steden waar buitenlanders zoeken naar een woning in Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Niet alle buitenlanders die de intentie hebben om een woning te kopen in Spanje willen aan de drukke kust of ‘costa’ wonen in Spanje. Dat blijkt uit het eigen onderzoek van de woningwebsite Idealista.es waarbij gekeken is naar die plaatsen waar veel naar gezocht wordt op de website die niet aan de kust liggen.

Er zijn steeds meer buitenlandse huizenkopers die op zoek zijn naar een tweede of eerste woning in Spanje. Na een dip in verkopen tijdens de corona-pandemie, is de vraag naar woningen bij buitenlanders helemaal teruggekeerd. Het overgrote merendeel van de aspirant-woningeigenaren uit andere landen zoekt naar een woning aan de kust. 

Maar er zijn ook steeds meer buitenlanders die op zoek gaan naar een woning wat meer naar het binnenland van Spanje waar het over het algemeen niet alleen rustiger is maar waar de woningen ook vaak goedkoper zijn. Daarbij zijn woningen op een steenworp afstand van een strand natuurlijk gewild maar ook verder weg naar het binnenland is een groeiende interesse bij buitenlandse huizenkopers.

Volgens het onderzoek van Idealista is de meest gezochte niet-kustgemeente Ciudad Quesada in de provincie Alicante. De provincie Alicante is natuurlijk erg populair bij de zoektocht naar woningen aan de kust zoals de bekende Costa Blanca, maar ook iets verder weg in het binnenland zoekt men dus naar woningen. Na Ciudad Quesada staat Busot in de provincie Alicante op een tweede plaats. Andere populaire plaatsen in de provincie Alicante zijn El Verger, Formentera del Segura, Algorfa en Moralet.

De woningen aan de bekende Costa del Sol in de provincie Málaga in Andalusië zijn erg populair maar ook daar wordt gezocht naar woningen iets verder van de kust in het achterland. Daarbij staat Ojén bovenaan de lijst met de meeste zoekopdrachten gevolgd door Viñuela en Almogia.

Andere plaatsen waar door buitenlanders veel naar gezocht wordt zijn onder andere Ciudadcampo (Madrid), Fuente Obejuna (Córdoba), Palma de Gandia (Valencia), Montuiri (Mallorca), Vilalonga (Valencia), Olivella (vlakbij Sitges in provincie Barcelona), Tanque (Tenerife), Sineu (Mallorca), Turre (Almería), Montroy (Valencia), Puigpunyent (Mallorca), Ricote (Murcia), El Gastor (Cádiz), Tejeda (Gran Canaria), Palau-Saverdera (Girona), Valderrobres (Teruel), Ainsa (Huesca), Vielha (Lleida), Maella (Zaragoza), Bera (Navarra) en Ezcaray (La Rioja).

Er zijn nog meer populaire plaatsen waar buitenlanders huizen zoeken die HIER op de kaart vermeld staan. Daarbij moet gedacht worden aan woningen in Extremadura, Huelva, Sevilla, Castilla-La Mancha, Castilië en León, Galicië, Asturië en Cantabrië want ook de Atlantische Oceaankust en het Groene Spanje is steeds populairder aan het worden voor een vakantiewoning.   

Ga naar de inhoud