Wat is de stad met de beste levenskwaliteit in Spanje?

Wat is de stad met de beste levenskwaliteit in Spanje?
Beeld: Vigo / Canva

Wat is de stad met de beste levenskwaliteit in Spanje?

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse Vereniging van Consumenten OCU heeft een enquête gehouden om erachter te komen welke stad de beste levenskwaliteit heeft. Daarbij is gekeken naar 15 grote steden waaronder de meeste bekende provinciale en regionale hoofdsteden. Er werden meer dan 3.000 personen ondervraagd wat volgens de OCU een goede representatie geeft van het Spaanse volk.

Terwijl Madrid en Barcelona wellicht de bekendste steden zijn uit het lijstje van 15 onderzochte steden, het zijn tevens de slechtste steden om te wonen, aldus de OCU-leden die meededen met deze enquête. Madrid staat helemaal onderaan de lijst terwijl Barcelona op de voorlaatste plaats staat. Maar wat is dan de beste stad om te wonen?

Dat is volgens deze OCU-enquête de Galicische stad Vigo, bekend van het enorme kerstlampjes spektakel en de aangename temperaturen. Vigo kreeg 70 punten gevolgd door Zaragoza, de hoofdstad van Aragón met 69 punten wat net zoveel is als het Basische Bilbao, natuurlijk bekend vanwege het Guggenheim museum. De top vijf wordt verder aangevuld met Valladolid (Castilië en León) en Córdoba (Andalusië).

Op de zesde plaats staat het bij de buitenlanders populaire Málaga (Andalusië) gevolgd door het wellicht nog bekendere Valencia (Comunidad Valenciana). Gijón (Asturië) staat op de 8e plaats gevolgd door Alicante (Comunidad Valenciana) aan de Costa Blanca, Sevilla (Andalusië), Las Palmas de Gran Canaria (Canarische Eilanden), Murcia en Palma (Mallorca).

De OCU heeft bij deze enquête gekeken naar 10 onderwerpen: kosten van levensonderhoud; het gevoel van veiligheid; mobiliteit; kwaliteit van de omgeving; gezondheidszorg; cultureel, sportief en vrijetijdsaanbod; educatie en onderwijs; netheid zoals straatreiniging en afvalbeheer; het aanbod van werk en arbeidsmogelijkheden; vastgoedmarkt.

Ga naar de inhoud