Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (71)

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (71)
Beeld: ingezonden

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (71)

Dit artikel is 7 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

INTRO: In oktober 2020 kopen Tom en Danielle van Leeuwen in Rodriguillo, Alicante een prachtig oud herenhuis met twee bodega’s en een flinke tuin van meer dan 250 jaar oud. Voordat ze er kunnen wonen, heeft het huis eerst een grondige renovatie nodig. Casa Rodriquillo wordt een B&B met in één van de bodegas een curiosawinkel, genaamd La Bodega de los Recuerdos. Volg de belevenissen van dit stel in hun Spaanse leven, in tekst en video.

De B&B draait nu volop en we zitten fulltime in onze rol als B&B eigenaren en dat bevalt ons goed! De afgelopen week en de komende week zitten we afgeladen vol. Zelf zo vol dat we aankomende week voor twee nachten onze luchtbedden moeten opblazen en onze intrek nemen in het kantoor. Op dit moment hebben we nog geen vaste woon- en slaapplek in het huis. We slapen in de kamer die niet wordt verhuurd. Dat is dus deze week een aantal dagen het kantoor. 🙂 We hebben bijna een jaar gekampeerd in ons huis, met enkel een buitendouche en ergens een toiletpot, dus die twee nachten gaan we ook wel overleven.

Op ons terrein hebben we nog een gebouw staan en we hebben het plan om daar een appartement voor onszelf in te maken. Voor nu hebben we de focus gelegd op het afkrijgen van de B&B en zo een inkomen te genereren. Dit was / is voor ons belangrijker dan het hebben van een eigen plek, maar op lange termijn is dat natuurlijk niet wenselijk. We hebben een plek nodig waar we ons terug kunnen trekken en alleen zijn. Voor nu eerst geld verdienen en dan weer aan de slag met de volgende klussen.

We hebben het dus lekker druk met de B&B. In het begin waren het vooral de Spanjaarden die bij ons kwamen logeren en nu vinden de Vlaamse, Nederlandse, Franse en Engels gasten ons ook. Iedereen is heel positief en ze vinden het fijn om bij ons te verblijven. We zien dat ook terug in de hoge cijfers die in de reviews op zowel booking.com als op Google worden gegeven. Het is wel af en toe nog onwerkelijk dat we echt zijn begonnen en dat dit nu ons leven is.

Morgen krijgt Danielle twee jonge meiden op proef om te helpen met het schoonmaken van het huis en de kamers, want dit is toch wel een hele klus in haar uppie. De wasmachine, vaatwasser en stofzuiger draaien overuren en de schoonmaakdoekjes zijn niet aan te slepen. Hopelijk kunnen ze regelmatig komen helpen met het op orde houden van de B&B.

Wil je eens bij ons overnachten? We kunnen de lezers van Spanje Vandaag een mooie korting aanbieden van maar liefst 15%. Gebruik code SPANJE2023 bij check-out op onze website www.casarodriguillo.com De kortingscode is nu al te gebruiken, maar wacht niet te lang want deze is te gebruiken tot eind september. Saludos Tom y Danielle.

Ga naar de inhoud