Engels wordt enige voertaal tussen piloten en verkeerstoren in Spanje

Engels wordt enige voertaal tussen piloten en verkeerstoren in Spanje

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Vanaf 12 oktober zal een nieuwe regel van kracht worden in de Europese vliegwereld. Vanaf die datum zal de enige toegestane voertaal het Engels zijn, niet alleen als men andere landen bezoekt maar ook in eigen land. Met andere woorden, Spaanse piloten moeten van 12 oktober ook in het Engels communiceren met de Spaanse luchtverkeersleiders waarbij het Spaans praten niet meer is toegestaan.

De nieuwe Europese regel gaat in vanaf 12 oktober waarbij er alleen nog maar Engels gesproken mag worden in de Europese luchtvaart . Dat geldt dus ook in de landen zelf waarbij er dus situaties kunnen voorkomen dat Spaanse piloten in het Spaans met de luchtverkeersleiders moeten praten, ook als beiden gewoon Spaans zijn. Dit geldt voor alle landen binnen de Europese Unie dus ook voor binnenlandse vluchten in Italië, Frankrijk of Duitsland maar ook binnen Nederland en België als er al binnenlandse vluchten zijn.

De Europese Unie heeft hiertoe besloten om de veiligheid te verbeteren en er voor te zorgen dat er een betere internationale communicatie is. De vakbonden van zowel de Spaanse piloten alsook de luchtverkeersleiders in Spanje hebben samen in een persconferentie op maandag aangegeven dat er nu belachelijke en ongemakkelijke situaties gaan ontstaan. Het is voor zowel de piloten als het personeel in de verkeerstorens een vreemde gewaarwording om met elkaar in een andere taal te spreken. Daarnaast geeft men aan dat dit in Spanje waarschijnlijk alleen maar onveiliger is.

Daarnaast zeggen de luchtverkeersleiders en de piloten dat ze totaal geen moeite hebben om Engels te spreken en dit ook iets is wat men dagelijks doet met internationale piloten en verkeerstorens maar tot nu toe konden beide partijen, in het geval dat beiden Spaans spreken, gewoon met elkaar in het Spaans praten.

Vanaf 12 oktober is het onderling Spaans praten dus niet meer toegestaan en dient alle communicatie in het Engels te verlopen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.