Engels wordt enige voertaal tussen piloten en verkeerstoren in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Vanaf 12 oktober zal een nieuwe regel van kracht worden in de Europese vliegwereld. Vanaf die datum zal de enige toegestane voertaal het Engels zijn, niet alleen als men andere landen bezoekt maar ook in eigen land. Met andere woorden, Spaanse piloten moeten van 12 oktober ook in het Engels communiceren met de Spaanse luchtverkeersleiders waarbij het Spaans praten niet meer is toegestaan.

De nieuwe Europese regel gaat in vanaf 12 oktober waarbij er alleen nog maar Engels gesproken mag worden in de Europese luchtvaart. Dat geldt dus ook in de landen zelf waarbij er dus situaties kunnen voorkomen dat Spaanse piloten in het Spaans met de luchtverkeersleiders moeten praten, ook als beiden gewoon Spaans zijn. Dit geldt voor alle landen binnen de Europese Unie dus ook voor binnenlandse vluchten in Italië, Frankrijk of Duitsland maar ook binnen Nederland en België als er al binnenlandse vluchten zijn.

De Europese Unie heeft hiertoe besloten om de veiligheid te verbeteren en er voor te zorgen dat er een betere internationale communicatie is. De vakbonden van zowel de Spaanse piloten alsook de luchtverkeersleiders in Spanje hebben samen in een persconferentie op maandag aangegeven dat er nu belachelijke en ongemakkelijke situaties gaan ontstaan. Het is voor zowel de piloten als het personeel in de verkeerstorens een vreemde gewaarwording om met elkaar in een andere taal te spreken. Daarnaast geeft men aan dat dit in Spanje waarschijnlijk alleen maar onveiliger is.

Daarnaast zeggen de luchtverkeersleiders en de piloten dat ze totaal geen moeite hebben om Engels te spreken en dit ook iets is wat men dagelijks doet met internationale piloten en verkeerstorens maar tot nu toe konden beide partijen, in het geval dat beiden Spaans spreken, gewoon met elkaar in het Spaans praten.

Vanaf 12 oktober is het onderling Spaans praten dus niet meer toegestaan en dient alle communicatie in het Engels te verlopen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

12
Reageer op dit artikel

0 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.