Search
menu
Search

Aldi past winkels in Spanje aan om Lidl van de Duitse troon te stoten

Oeps ... foto ontbreekt!

Aldi past winkels in Spanje aan om Lidl van de Duitse troon te stoten

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Naast de zeer populaire Spaanse Mercadona supermarkt en Franse Carrefour in Spanje zijn de supermarkten van de Duitse ketens Lidl en Aldi ook steeds populairder aan het worden. De Aldi staat echter in de schaduw van de gigant Lidl die een veel groter marktaandeel heeft dan de Aldi in Spanje. Daar wil de Aldi nu iets aan gaan doen door de winkels aan te passen en meer winkels in de centra van steden te openen.

De Aldi opende de eerste winkel in Spanje in het jaar 2002 waarna dit langzaam uitgroeide naar meer dan 260 eigen winkels verdeeld over heel Spanje. Het merendeel van de winkels is echter te vinden in de regio’s waar ook veel toeristen komen en waar veel buitenlanders zoals Duitsers, Nederlanders en Britten wonen.

De Aldi heeft nu aangegeven dat ze de aanval willen openen op het marktaandeel van de Duitse collega Lidl en de Spaanse Mercadona. Dat wil de Aldi doen door het huidige winkelmodel te veranderen en meer aandacht te geven aan de kleding en de bazar low cost artikelen en het assortiment te vergroten. Daarnaast wil de Aldi meer aandacht vestigen op de in Spanje populaire biologische producten van het eigen merk GutBio.

De Aldi wil echter niet alleen de huidige winkels gaan aanpassen aan het nieuwe model maar wil ook zogenaamde stadswinkels gaan openen in de centra van de grotere steden om zo dichter bij de consumenten te zijn. Aldi zoekt op dit moment naar geschikte ruimtes om tenminste 32 nieuwe winkels van tenminste 4.000 m2 groot te openen.

Sommige bestaande Aldi supermarkten zijn reeds aangepast aan het nieuwe winkelmodel waarbij opvalt dat men bij binnenkomst als eerste de groente, fruit en verse artikelen (vlees, vis eieren) aantreft. Ook heeft de Aldi recent de Mercadona gekopieerd door verse sinaasappelsap machines te installeren. Daarnaast heeft men ook het assortiment vers brood uitgebreid.

In de winkelgangen wil de Aldi meer aandacht geven aan de eigen huismerken maar ook producten die in Spanje gemaakt zijn promoten. Een van de bestsellers van de Aldi is het assortiment GutBio, de goedbetaalde biologische producten (productos ecológicos) en de Aldi wil het assortiment uitbreiden en meer innovatieve producten aanbieden.

Ga naar de inhoud