Aldi past winkels in Spanje aan om Lidl van de Duitse troon te stoten

123rf
Beeld: 123rf

Aldi past winkels in Spanje aan om Lidl van de Duitse troon te stoten

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Naast de zeer populaire Spaanse Mercadona supermarkt en Franse Carrefour in Spanje zijn de supermarkten van de Duitse ketens Lidl en Aldi ook steeds populairder aan het worden. De Aldi staat echter in de schaduw van de gigant Lidl die een veel groter marktaandeel heeft dan de Aldi in Spanje. Daar wil de Aldi nu iets aan gaan doen door de winkels aan te passen en meer winkels in de centra van steden te openen.

De Aldi opende de eerste winkel in Spanje in het jaar 2002 waarna dit langzaam uitgroeide naar meer dan 260 eigen winkels verdeeld over heel Spanje. Het merendeel van de winkels is echter te vinden in de regio’s waar ook veel toeristen komen en waar veel buitenlanders zoals Duitsers, Nederlanders en Britten wonen.

De Aldi heeft nu aangegeven dat ze de aanval willen openen op het marktaandeel van de Duitse collega Lidl en de Spaanse Mercadona. Dat wil de Aldi doen door het huidige winkelmodel te veranderen en meer aandacht te geven aan de kleding en de bazar low cost artikelen en het assortiment te vergroten. Daarnaast wil de Aldi meer aandacht vestigen op de in Spanje populaire biologische producten van het eigen merk GutBio .

De Aldi wil echter niet alleen de huidige winkels gaan aanpassen aan het nieuwe model maar wil ook zogenaamde stadswinkels gaan openen in de centra van de grotere steden om zo dichter bij de consumenten te zijn. Aldi zoekt op dit moment naar geschikte ruimtes om tenminste 32 nieuwe winkels van tenminste 4.000 m2 groot te openen.

Sommige bestaande Aldi supermarkten zijn reeds aangepast aan het nieuwe winkelmodel waarbij opvalt dat men bij binnenkomst als eerste de groente, fruit en verse artikelen (vlees, vis eieren) aantreft. Ook heeft de Aldi recent de Mercadona gekopieerd door verse sinaasappelsap machines te installeren. Daarnaast heeft men ook het assortiment vers brood uitgebreid.

In de winkelgangen wil de Aldi meer aandacht geven aan de eigen huismerken maar ook producten die in Spanje gemaakt zijn promoten. Een van de bestsellers van de Aldi is het assortiment GutBio , de goedbetaalde biologische producten (productos ecológicos) en de Aldi wil het assortiment uitbreiden en meer innovatieve producten aanbieden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.