skip to Main Content
Aldi past winkels in Spanje aan om Lidl van de Duitse troon te stoten
123rf

Aldi past winkels in Spanje aan om Lidl van de Duitse troon te stoten

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Aldi past winkels in Spanje aan om Lidl van de Duitse troon te stoten

123rf

MADRID – Naast de zeer populaire Spaanse Mercadona supermarkt en Franse Carrefour in Spanje zijn de supermarkten van de Duitse ketens Lidl en Aldi ook steeds populairder aan het worden. De Aldi staat echter in de schaduw van de gigant Lidl die een veel groter marktaandeel heeft dan de Aldi in Spanje. Daar wil de Aldi nu iets aan gaan doen door de winkels aan te passen en meer winkels in de centra van steden te openen.

De Aldi opende de eerste winkel in Spanje in het jaar 2002 waarna dit langzaam uitgroeide naar meer dan 260 eigen winkels verdeeld over heel Spanje. Het merendeel van de winkels is echter te vinden in de regio’s waar ook veel toeristen komen en waar veel buitenlanders zoals Duitsers, Nederlanders en Britten wonen.

[su_note note_color=”#FFE0B2″]Leestip: De Aldi supermarkten in Spanje[/su_note]

De Aldi heeft nu aangegeven dat ze de aanval willen openen op het marktaandeel van de Duitse collega Lidl en de Spaanse Mercadona. Dat wil de Aldi doen door het huidige winkelmodel te veranderen en meer aandacht te geven aan de kleding en de bazar low cost artikelen en het assortiment te vergroten. Daarnaast wil de Aldi meer aandacht vestigen op de in Spanje populaire biologische producten van het eigen merk GutBio.

De Aldi wil echter niet alleen de huidige winkels gaan aanpassen aan het nieuwe model maar wil ook zogenaamde stadswinkels gaan openen in de centra van de grotere steden om zo dichter bij de consumenten te zijn. Aldi zoekt op dit moment naar geschikte ruimtes om tenminste 32 nieuwe winkels van tenminste 4.000 m2 groot te openen.

[su_note note_color=”#FFE0B2″]Leestip: De Lidl supermarkten in Spanje[/su_note]

Sommige bestaande Aldi supermarkten zijn reeds aangepast aan het nieuwe winkelmodel waarbij opvalt dat men bij binnenkomst als eerste de groente, fruit en verse artikelen (vlees, vis eieren) aantreft. Ook heeft de Aldi recent de Mercadona gekopieerd door verse sinaasappelsap machines te installeren. Daarnaast heeft men ook het assortiment vers brood uitgebreid.

In de winkelgangen wil de Aldi meer aandacht geven aan de eigen huismerken maar ook producten die in Spanje gemaakt zijn promoten. Een van de bestsellers van de Aldi is het assortiment GutBio, de goedbetaalde biologische producten (productos ecológicos) en de Aldi wil het assortiment uitbreiden en meer innovatieve producten aanbieden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 12 reacties
 1. Beste Yack,
  Niks van.
  Puig heeft, nedt als iedereen, rechd op leesbare en begrijpelijke teksden op deze sidte.
  De retacdeuren hier zijn niet eens in staad om het verschil te begrijpen tussen d, t en dt.
  Te triesdt voor woorden en geefdt aan dadt een stelletje halve analfabeden deze sidte hier vol zidt te tiepen.
  Vint overigens de naam Puig wel een heel goede reden om hier nied meer te komen.

 2. Als Aldi zich wil richten op de duitse, nederlandse klant moet je ook de produkten die in nederland en duitsland te koop worden aangeboden in Spanje aanbieden. Verder uiteraard ook de spaanse Produkten niet vergeten! In nederland en duitsland zijn ook al verschillen, maar het het verschi is niet te groot!

 3. Misschien een goed idee om bij de diverse supermarkten eens behoorlijk donker meergranen brood te gaan verkopen wat ook langer vers blijft

  1. Beste Puig,
   Schrijf je in godsnaam uit. Echt om doodziek van te worden, richt een nieuwsgroep met gelijkgestemden op en ga elkaar daar lekker verbeteren, dus opzouten!!

   1. Niks van.
    Puig heeft, nedt als iedereen, rechd op leesbare en begrijpelijke teksden op deze sidte.
    De retacdeuren hier zijn niet eens in staad om het verschil te begrijpen tussen d, t en dt.
    Te triesdt voor woorden en geefdt aan dadt een stelletje halve analfabeden deze sidte hier vol zidt te tiepen.
    Vint overigens de naam Puig wel een heel goede reden om hier nied meer te komen.

 4. Goede winkels Aldi en Lidl. Zou graag zien als ze ook wat Nederlandse producten hadden. Aldi in Oliva verkoopt wel veel lekkere Duitse producten ??

 5. Ik kom enkel in de Aldi voor de currysaus en de paprika chips, voor de rest is Aldi niet al te goedkoop. Ik koop iets meer in de Lidl maar nog meer bij de Cashber. En bij de Mercadona koop ik het meest. Aldi en Lidl waren vroeger veel beter toen ze nog genoeg Duitse produkten hadden, die zijn nu vrijwel verdwenen.

  1. ja natuurlijk zijn die Duitse producten verdwenen, ze moeten immers een Spaanse clientèle als meerderheid hebben om te kunnen bestaan.
   Ondanks dat hebben Aldi en Lidl in Spanje voor mij geen toegevoegde waarden, het zijn saaie magazijnen van bont verpakt voer met glimmend groente en fruit waar kraak nog smaak aan zit.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken