skip to Main Content
Waarom verhuizen Spanjaarden binnen Spanje
123rf

Waarom verhuizen Spanjaarden binnen Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Waarom verhuizen Spanjaarden binnen Spanje

123rf

MADRID – Het komt veel voor dat de inwoners van een bepaalde autonome deelstaat binnen Spanje verhuizen naar een andere deelstaat. Vroeger gebeurde dit hoofdzakelijk vanwege werk maar dat is de laatste jaren veranderd. Terwijl de buitenlanders hoofdzakelijk de Spaanse kust kiezen om zich te huisvesten, gebeurt dit bij de Spanjaarden ook steeds vaker.

Vooral na het begin van de crisis in 2008 kiezen steeds meer Spanjaarden voor andere regio’s binnen Spanje om de kwaliteit van het leven te verbeteren maar ook vanwege de klimatologische condities, met andere woorden het lekkere weer.

In de jaren 80 van de vorige eeuw waren het voornamelijk de Spanjaarden die naar het buitenland trokken op zoek naar werk. Jaren later zijn deze Spaanse emigranten teruggekeerd naar eigen land. Ten tijde van de crisis (2008 en later) vertrokken opnieuw tienduizenden Spanjaarden naar het buitenland voor werk. Velen van hen zijn het erover eens dat ze ooit weer zullen terugkeren naar eigen land.

In de jaren 90 van de vorige eeuw waren het voornamelijk de buitenlanders die naar Spanje kwamen om te wonen vanwege de betere weersomstandigheden en omdat het leven goedkoper was. Spanje was toen en is nog steeds het Europese land waar zich de meeste andere Europeanen vestigen.

De meest voorkomende redenen voor Spanjaarden om van een deelstaat naar een andere autonome deelstaat te verhuizen zijn het werk of de waarschijnlijkheid dat men ergens anders een baan kan vinden, het kapitaal, huizenprijzen, het weer, de kwaliteit van het leven en de geografische afstanden tussen provincies en deelstaten.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
  1. Die Spanjaarden die van de ene deelstaat naar de andere verhuisden/verhuizen is dat niet hetzelfde als die Afrikanen die naar Europa kwamen/komen ? Feit is: ze zorgen allebei voor problemen.

    1. Dat is niet hetzelfde. Afrikanen zijn hoger opgeleid, zijn minder crimineel. Vooral Mohammedanen brengen een hogere beschaving met zich mee.

  2. Ik lees dagelijks met veel plezier het SPANJE nieuws terwijl ik niet eens in Spanje woon.
    RUDY R. wat ik begrepen heb van de redactie van SPANJE VANDAAG zijn het vooral artikelen vertaalt vanuit het Spaans Dus geen eigen bijdrage.

  3. Mooie tekst met goede informatie! Compliment! In mijn optiek verhuizen de meeste mensen maar voor 1 reden, para trabajo. Als je in malaga woont en geen baan hebt , al mag de zon 24 uur schijnen, mooi weer wordt het niet. Dan is bijvoorbeeld verhuizen naar het regenachtige San sebastian voor werk geen enkel probleem. Al helemaal als je een gezin te onderhouden hebt.

  4. Toch wel een stukje met weinig zeggende informatie…het is gewoon een algemene opsomming van wat mensen ertoe drijft te verhuizen. Dat kan een ieder toch bedenken?
    Vervang “deelstaat” door “provincie”, “kanton”, “bundesland” of “county” etc. en hetzelfde verhaal geld voor elk ander land.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken