Waarom verhuizen Spanjaarden binnen Spanje

Oeps ... foto ontbreekt!

Waarom verhuizen Spanjaarden binnen Spanje

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het komt veel voor dat de inwoners van een bepaalde autonome deelstaat binnen Spanje verhuizen naar een andere deelstaat. Vroeger gebeurde dit hoofdzakelijk vanwege werk maar dat is de laatste jaren veranderd. Terwijl de buitenlanders hoofdzakelijk de Spaanse kust kiezen om zich te huisvesten, gebeurt dit bij de Spanjaarden ook steeds vaker.

Vooral na het begin van de crisis in 2008 kiezen steeds meer Spanjaarden voor andere regio’s binnen Spanje om de kwaliteit van het leven te verbeteren maar ook vanwege de klimatologische condities, met andere woorden het lekkere weer.

In de jaren 80 van de vorige eeuw waren het voornamelijk de Spanjaarden die naar het buitenland trokken op zoek naar werk. Jaren later zijn deze Spaanse emigranten teruggekeerd naar eigen land. Ten tijde van de crisis (2008 en later) vertrokken opnieuw tienduizenden Spanjaarden naar het buitenland voor werk. Velen van hen zijn het erover eens dat ze ooit weer zullen terugkeren naar eigen land.

In de jaren 90 van de vorige eeuw waren het voornamelijk de buitenlanders die naar Spanje kwamen om te wonen vanwege de betere weersomstandigheden en omdat het leven goedkoper was. Spanje was toen en is nog steeds het Europese land waar zich de meeste andere Europeanen vestigen.

De meest voorkomende redenen voor Spanjaarden om van een deelstaat naar een andere autonome deelstaat te verhuizen zijn het werk of de waarschijnlijkheid dat men ergens anders een baan kan vinden, het kapitaal, huizenprijzen, het weer, de kwaliteit van het leven en de geografische afstanden tussen provincies en deelstaten.

Ga naar de inhoud