Canarische Eilanden vraagt aan bewoners om het toerisme te redden

Canarische Eilanden vraagt aan bewoners om het toerisme te redden
Beeld: Gobierno de Canarias

Canarische Eilanden vraagt aan bewoners om het toerisme te redden

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LAS PALMAS – De autonome overheid op de Canarische Eilanden gaat een campagne starten om aan alle bewoners van de acht eilanden te vragen om mee te werken om het toerisme te redden. Want door het naleven van de corona-maatregelen en het laag houden van het aantal corona-besmettingen op de eilanden, is het mogelijk om het toeristische winterseizoen en daarmee ook de werkgelegenheid te redden.

Als het toerisme stopt verdwijnt de werkgelegenheid op de Canarische Eilanden, eerst in de hotels of bij luchtvaartmaatschappijen en dan de banen van de leveranciers en andere diensten, waarschuwt de regionale minister van Toerisme van de Canarische Eilanden. 80% van de banen op de archipel hebben direct te maken met het toerisme.

Om de verspreiding van de pandemie en het aantal besmette personen een halt toe te roepen is men met een campagne begonnen die niet gericht is om buitenlanders naar de Canarische Eilanden te halen maar om de bewoners van de acht eilanden te waarschuwen voor de gevolgen van een toerisme stop.

De regionale overheid van de Canarische Eilanden heeft ervoor gekozen om de bevolking rechtstreeks aan te spreken om het aantal besmettingen zo snel mogelijk te helpen verminderen door middel van verantwoord gedrag waarbij men een beroep doet op een collectieve rationaliteit en niet op een sentiment. 

Daarbij maakt men gebruik van een opmerking die blijkbaar veel gehoord werd op de Canarische Eilanden deze zomer ‘Que bien estamos sin turismo’ ofwel ‘wat geweldig zo zonder toerisme’. Maar feit is dat zonder toerisme er geen werkgelegenheid is waardoor veel mensen hun baan kwijtraken en bedrijven zullen sluiten wat een regelrechte ramp zal zijn. Daarom staat er een regeltje bij ¿Seguro? ofwel Zeker weten?

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.