Wat gaat er met de IMSERSO seniorenreizen gebeuren in Spanje

Wat gaat er met de IMSERSO seniorenreizen gebeuren in Spanje
Beeld: Europa Press

Wat gaat er met de IMSERSO seniorenreizen gebeuren in Spanje

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Tussen half september en half oktober moet normaal gesproken de verkoop starten van de seniorenreizen van het IMSERSO programma. Het gaat om de speciale door de Spaanse overheid gesubsidieerde pakketreizen binnen Spanje en naar diverse buitenlandse bestemmingen voor residenten in Spanje tussen de 55 (voor weduwe/weduwnaar) en 65 (gepensioneerden) jaar en ouder. Maar dit jaar is niets normaal en ook de IMSERSO heeft te maken met problemen en onzekerheden door de corona-crisis.

De reisbureaus die normaal gesproken IMSERSO seniorenreizen aanbieden worden overspoeld met aanvragen maar er is nog helemaal niets bekend over dit speciale reizenprogramma. De IMSERSO reizen worden hoofdzakelijk aangeboden door twee organisaties, te weten Mundosenior met de reizen naar de Balearen en Canarische Eilanden en het binnenland van het Spaanse vasteland terwijl Mundiplan de reizen naar de Spaanse kustplaatsen aanbiedt.

In februari en maart dit jaar werden vanwege de corona-crisis de IMSERSO reizen abrupt overal beëindigd en kregen de senioren hun geld terug maar kwamen ze zonder vakantie te zitten. De vraag is nu natuurlijk of de senioren wel op reis willen gaan mocht het IMSERSO programma van start gaan en wellicht is er daarom nog niets bekend.

De vereniging van Reisbureaus wil dan ook graag van de overheid weten wat de bedoeling is dit jaar met de IMSERSO. Worden de reizen vertraagd tot februari volgend jaar? Gaan ze langer door tot bijvoorbeeld half of eind juni? Of komen er speciale reizen voor het zorgpersoneel en/of personen die in een tijdelijk ontslag zitten (ERTE) via een vouchersysteem om het nationale toerisme te bevorderen of …

LEESTIP: Wat zijn de IMSERSO seniorenreizen in Spanje

Wat is IMSERSO

IMSERSO is de afkorting van het Instituto de Mayores y SERvicios SOciales en zijn seniorenreizen gesubsidieerd door de Spaanse overheid. Dit wordt deels gedaan om de ouderen in Spanje een mogelijkheid te bieden voor een betaalbare vakantie in (meestal) eigen land maar ook om de senioren actief te houden en de werkgelegenheid in het toerisme in het laagseizoen te promoten.

Bij de IMSERSO gaat het om volledig verzorgde reizen in hoofdzakelijk Spanje maar ook in het buitenland. Deze reizen zijn veel goedkoper dan de normale pakketreizen in Spanje en bestaan uit vervoer, hotel met volpension, excursies (soms tegen bijbetaling), verzekeringen en reisbegeleiding.

Ga naar de inhoud