Met deze caravan-boot kun je op een camping in Spanje staan en op de Middellandse Zee varen

Met deze caravan-boot kun je op een camping in Spanje staan en op de Middellandse Zee varen
Beeld: Caracat.com / web

Met deze caravan-boot kun je op een camping in Spanje staan en op de Middellandse Zee varen

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Stel je eens voor dat je een caravan met een boot kunt combineren om niet alleen met je eigen huisje naar een camping te rijden in Spanje maar daarnaast ook nog eens van haven naar haven varen om over zee Spanje te ontdekken. Dat kan met de ‘caracat’, een combinatie van caravan met wielen en een catamaran-boot. Stoer toch … als je minstens 130.000 euro over hebt. Onderaan dit artikel staan foto’s.

Het is geen science fiction maar realiteit, althans binnenkort want de ‘caracat’ is nog niet te koop maar dat zal niet lang meer duren, aldus de Duitse firma Schneider Caravaning. Het gaat om een combinatie van een caravan die op een kar staat en een catamaran-boot die dus op water kan varen. Twee vrijetijdsvliegen in één klap dus.

In de caravan is slaapruimte voor 4 volwassen in uitklapbedden die geplaatst zijn op de plaats van de twee zitplaatsen. Er is een keuken, kledingkast, een badkamer met toilet en een losse douche. Verder heeft de ‘caracat’ ook een terras en zonnepanelen op het dak.

Er zijn volgens de maker drie versies waarbij de kleinste 6,60 meter lang, de middelste 7,60 meter lang en de grootste 8,60 lang is. De ‘caracat’ heeft een elektrische motor die gebruikt wordt als je de caravan als catamaran op zee meenemt. Voor een betere stabilisatie wordt de caravan-catamaran breder gemaakt op water, van 2,50 naar 3.60 meter  

Volgens de maker heb je voor de ‘caracat’ geen speciale rijbewijzen of vaarbewijzen nodig en kan dus in feite iedereen met een B-rijbewijs rijden en varen met de ‘caracat’. Alleen het prijskaartje kan een probleem zijn want die begint volgens diverse website bij 130.000 euro, al is die prijs niet officieel door de makers bevestigd. 

KLIK HIER voor meer informatie op de website (Engels). KLIK HIER voor de brochure (PDF in het Engels).

  • caracat1
  • caracat2
  • caracat3
  • caracat4
  • caracat5
  • caracat6
Ga naar de inhoud