menu

ALiExpress gaat binnen 24 uur leveren in Spanje maar niet overal

ALiExpress gaat binnen 24 uur leveren in Spanje maar niet overal
Beeld: AliExpress / facebook

ALiExpress gaat binnen 24 uur leveren in Spanje maar niet overal

Het wereldwijde online verkoopplatform AliExpress heeft zijn express-bezorging service (de volgende dag) in Spanje gelanceerd. Deze nieuwe service is sinds begin september in gebruik. Maar de vraag is of dit voor heel Spanje geldt of slechts voor een of bepaalde steden.

Als het gaat om de concurrentie tussen AliExpress en Amazon, dan wint deze laatste wat betreft de levering in Spanje. Als je Amazon Prime lid bent kun je bij miljoenen producten deze de dag erna al vaak ontvangen, dankzij een uitgebreid netwerk van leveranciers door heel Spanje.

AliExpress heeft echter aangekondigd dat de express-bezorging service nu beschikbaar zal zijn voor een breed scala aan producten op het platform, waaronder de artikelen van het ‘AliExpress Choice’-programma. Deze artikelen zijn enkele van de populairste op AliExpress en zijn sinds maart ook in Spanje verkrijgbaar. Bovendien worden deze artikelen gratis verzonden bij aankoop in pakketten van drie voor slechts 5,99 euro.

AliExpress-gebruikers in Madrid kunnen hun bestellingen de volgende dag ontvangen, terwijl gebruikers in andere Spaanse steden, zoals Alicante, Barcelona, Málaga, Murcia, Sevilla, Valencia en Zaragoza, hun bestellingen binnen één werkdag ontvangen als ze vóór 14.00 uur bestellen.

AliExpress in Spanje

Het Chinese AliExpress bestaat sinds 2010 en werd in 2013 in Spanje gelanceerd. Het platform heeft sindsdien een sterke groei doorgemaakt en is nu een van de populairste e-commerce websites in het land. In 2022 bedroeg de omzet van AliExpress in Spanje naar schatting 1,5 miljard euro.

Het verkoopsysteem van AliExpress is gebaseerd op de zogenaamde dropshipping-methode. Dit betekent dat de producten niet worden opgeslagen door AliExpress, maar door onafhankelijke verkopers. Wanneer een klant een product op AliExpress koopt, wordt de bestelling doorgegeven aan de verkoper, die het product vervolgens direct naar de klant verzendt.

Dropshipping biedt een aantal voordelen voor zowel AliExpress als de verkopers. Voor AliExpress betekent het dat het platform geen voorraad hoeft te hebben, waardoor de kosten worden verlaagd. Voor de verkopers betekent het dat ze hun producten kunnen verkopen op een groot platform, zonder dat ze zelf een webwinkel hoeven te openen.

Het platform is beschikbaar in het Spaans en biedt een breed scala aan producten van Spaanse verkopers. AliExpress biedt een aantal lokale diensten, zoals ondersteuning in het Spaans en gratis verzending vanaf een bepaald bedrag. AliExpress heeft ook een aantal fysieke winkels geopend in Spanje, waardoor klanten hun bestellingen kunnen retourneren of ruilen. Ze kunnen echter niet hun bestellingen in deze winkels ophalen.