Bedenkers van ‘Elite’ gaan nieuwe Spaanse serie maken voor Netflix (+ overzicht)

Oeps ... foto ontbreekt!

Bedenkers van ‘Elite’ gaan nieuwe Spaanse serie maken voor Netflix (+ overzicht)

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Netflix zal een nieuwe Spaanstalige en in Spanje gemaakte serie krijgen. Deze zal gemaakt worden door de bedenkers van Elite, een andere succesvolle Spaanse Netflix serie. Op 21 oktober begint men met de opnames in Galicië van de serie die voorlopig de naam ‘El desorden que deja’ heeft gekregen, dezelfde naam als het boek waar de serie op gebaseerd is.

De nieuwe Netflix serie is bedacht door Carlos Montero, een van de bedenkers van de populaire andere Netflix serie ‘Elite’. In de serie zijn rollen voor o.a. Inma Cuesta (Criminal), Bárbara Lennie (Magical Girl), Arón Piper (Élite), Roberto Enríquez (Vis a vis) en Tamar Novas (Fariña). Het gaat om bekende acteurs en actrices.

De maker van de serie is tevens de schrijver van het boek met de titel die nu ook gebruikt zal worden voor de serie, te weten ‘El desorden que deja’. Het is nog niet bekend wanneer deze serie bij Netflix te zien zal zijn.

De hoofdpersoon in deze serie is Raquel (Inma Cuesta), een jonge literatuur lerares die een baan aanvaardt in het dorp waar haar man is opgegroeid om zo hun huwelijk te redden. Ze ontdekt echter al snel dat een andere leraar zelfmoord pleegde en mogelijk een slachtoffer was van pesterijen door haar eigen studenten. Raquel zal proberen de waarheid over deze feiten te achterhalen.

Meer Spaanse series

Andere series die nog moeten komen bij Netflix zijn:

El Inocente

‘El Inocente’ (de onschuldige) is een aanpassing van de bestseller van Harlan Coben en zal een 8-delige serie zijn die geregisseerd wordt door Oriol Paulo. Het verhaal gaat draait om Mateo die 9 jaar geleden tijdens het vechten iemand doodde en daarvoor de gevangenis in ging. Nu is hij weer op vrije voeten, is zijn vrouw Olivia zwanger en staat het echtpaar op het punt om hun droomhuis te kopen. Maar een vreemd telefoontje vanaf de mobiel van Olivia zorgt voor een nieuwe verandering in het leven van Mateo.

Los Favoritos de Midas

Deze serie (de favorieten van Midas) is voor Netflix gecreëerd door Mateo Gil en Miguel Barros en zal een 6-delige serie zijn geïnspireerd op het verhaal van Jack London uit 1901. Victor is een rijke zakenman die gechanteerd wordt door een mysterieuze organisatie die dreigt een persoon te doden en net zolang door te gaan met doden totdat Victor een enorme som geld zal betalen.

Hache

Deze nieuwe Netflix Originals is in Barcelona opgenomen en is bedacht door de Velvet Collection-schrijfster Verónica Fernández. Het is een 8-delige serie welke is gebaseerd op waargebeurde verhalen rondom Helena, een vrouw te midden van de heroïnehandel in het Barcelona van de jaren zestig. Releasedatum is nog niet bekend maar zal nog dit jaar zijn.

White lines

De serie ‘White lines’ wordt gemaakt door Alex Pína die ook verantwoordelijk is voor o.a. La Casa de Papel en The Pier. Dit zal een populaire serie gaan worden omdat deze voor een groot deel zal worden opgenomen op Ibiza en Mallorca en over een DJ uit Manchester gaat. Deze DJ verdwijnt spoorloos maar 20 jaar later wordt de zaak heropend als zijn lichaam gevonden wordt waarna het onderzoek begint naar wat er gebeurd is. Opnames zijn reeds begonnen op Ibiza en Mallorca.

Sky Rojo

Een ander project van Alex Pína is ‘Sky rojo’ (Red Sky?) wat een dramaserie moet worden met vrouwen in de hoofdrol welke in 2019 opgenomen zal worden. Veel meer informatie is er niet bekend over dit nieuwe Álex Pina project maar het zal ongetwijfeld een succes gaan worden.

El vecino

De nieuwe serie ‘El vecino’ is een aanpassing voor de televisie van een comic die gemaakt is in Málaga door Santiago García en Pepo Pérez. ‘De buurman’ vertelt het verhaal van de jonge Javier wiens leven niet over rozen gaat, zowel economisch alsook in de liefde met vriendin Lola. Waar Javier al helemaal niet op zit te wachten zijn de superkrachten die hij heeft gekregen van een stervend buitenaards wezen. Hierdoor wordt Javier plots een superheld en beleefd hij diverse komische avonturen wat ook niet over rozen gaat.

Días de Navidad

De titel geeft eigenlijk al aan dat deze Spaanse serie waarschijnlijk rond de kerstperiode eind 2019 of in 2020 bij Netflix te zien zal zijn. De serie laat de Kerstviering van vier zussen in hun ouderlijk huis gedurende drie verschillende tijdperken zien. Deze vertegenwoordigen op hun beurt weer drie hoofdfasen in de levens van de zussen: adolescentie, het volwassen leven en als ze oud zijn.

Valeria

Valeria is een schrijfster in crisis, zowel met haar romans als met haar man en de emotionele afstand die hen scheidt. Valeria neemt toevlucht bij haar drie beste vrienden: Nerea, Carmen en Lola die haar tijdens haar levensreis begeleiden. Valeria en haar vriendinnen worden ondergedompeld in een wervelwind van emoties over liefde, vriendschap, jaloezie, ontrouw, twijfels, gebroken harten, geheimen, werk, zorgen, vreugden en dromen over de toekomst.

Memorias de Idhun

In dit geval gaat het om een aanpassing van het boek van de jonge schrijfster Laura Gallego. De Netflix serie wordt opgenomen in anime stijl wat deze serie anders maakt dan de eerder omschreven series.


Ga naar de inhoud