De herten van de citadel in Jaca als toeristische attractie

De herten van de citadel in Jaca als toeristische attractie
Beeld: Twitter

De herten van de citadel in Jaca als toeristische attractie

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

HUESCA – Als je al eens in de stad Jaca in de Spaanse Pyreneeën op bezoek bent geweest en het grote citadel hebt bezocht, heb je wellicht ook plotseling oog in oog gestaan met de herten die rustig op het grasveld in de gracht grazen. De herten leven daar al tientallen jaren maar pas recent zijn de hoefdieren dankzij de sociale media en influencers zijn de ‘ciervos’ een toeristische attractie geworden.

Dankzij de sociale media en het huidige project Ecociudadela zijn de herten die in de gracht rondom de citadel van Jaca leven graag geziene gasten geworden. Het vreemde is echter dat de inwoners en regelmatige bezoekers van Jaca al helemaal gewend zijn aan de ‘ciervos’ want deze leven daar als sinds 1974.

Aanvankelijk was de groep herten veel groter maar nog steeds zijn er zo’n 30 te vinden die rustig grazen op het groene gras in de gracht rondom de ‘Ciudadela de Jaca’. 46 jaar geleden kwamen de eerste drie herten, een mannetje en twee vrouwtjes, naar Jaca en sindsdien is de groep gegroeid naar 28 herten. 

De herten kwamen toen naar Jaca als een project door samenwerking tussen het leger, de gemeente Jaca, het voormalige Icona en diverse invloedrijke personen zoals de onderzoeker en artiest uit Galicië Fernando Luis Rodríguez Giménez. Hij kwam met het idee om de gracht om te toveren tot een soort van dierentuin waar de herten in semi-vrijheid kunnen leven.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.