Netflix, Amazon Prime Video en Atresplayer populairste streamingdiensten Spanje

123rf
Beeld: 123rf

Netflix, Amazon Prime Video en Atresplayer populairste streamingdiensten Spanje

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Elke dag worden in Spanje de kijkcijfers voor de televisiekanalen en programma’s bekend gemaakt maar wie kijkt er nou nog televisie tegenwoordig? Als je de cijfers ziet zijn er elke dag nog miljoenen inwoners van Spanje die naar de traditionele televisie kijken, naar de journaals, praatprogramma’s, reality shows, series en films maar laten we eerlijk zijn, de streamingdiensten zijn ook in Spanje heer en meester geworden.

Maar kijkcijfers over deze streamingdiensten zijn niet bekend en daarom is het lastig om aan te geven welke streamingdienst de meest gebruikte is in Spanje. Er zijn echter gespecialiseerde bedrijven die deze kijkcijfers wel proberen te onderzoeken en aan de hand daarvan kan men te weten komen wat de populairste diensten zijn in Spanje. Daarbij kan onderscheid gemaakt worden tussen het gebruik van speciale apps of de webpagina’s om series, films en documentaires te bekijken.

Gekeken naar de cijfers van Smartme Analytics kan geconcludeerd worden dat 49,8% van de gebruikers van streamingdiensten gebruik maakt van een website (via browser) terwijl 42,2% gebruik maakt van smartphone en tablet apps. Wat betreft populariteit kan dus geconcludeerd worden dat de televisie het populairste is gevolgd door de computer/laptop en de apps.

Via de app

Het komt niet als een verrassing dat Netflix ook in Spanje de populairste streamingdienst is om via een smartphone app te bekijken met 64,4% gevolgd door Amazon Prime Video met 32,1%, Movistar+ met 12,1%, HBO met 10,5%, DIsney+ met 10,2%, Atresplayer met 8,4% en Mitele met 7,9%.

Via de browser

Als gekeken wordt naar het kijken naar streamingdiensten via de computer (via een webbrowser) dan verandert de lijst met Amazon Prime Video op de eerste plaats met 58,8% gevolgd door Netflix met 38,6%, Atresplayer met 26,5% en Mitele met 24,6%. De top 5 wordt verder aangevuld door de illegale aanbieder Megadede met 16,8% gevolgd door Movistar+ met 13,1%, HBO met 12,1% en Disney+ met 9,2%.

smartme
Ga naar de inhoud