In 2020 gebruikte 83 procent van de volwassenen in Spanje dagelijks internet

In 2020 gebruikte 83 procent van de volwassenen in Spanje dagelijks internet
Beeld: 123rf

In 2020 gebruikte 83 procent van de volwassenen in Spanje dagelijks internet

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Het percentage volwassenen tussen 16 en 74 jaar in de Europese Unie (EU) dat in de drie maanden voorafgaand aan de enquête van Eurostat dagelijks internet gebruikte, is in vergelijking met 2015 met 15 procent gestegen, van 65% naar 80%. In heel Spanje is dat in 2020 gestegen naar 83% terwijl dat in 2015 nog 64% was en in 2010 slechts 44%.

In 2020 meldden de meeste noordelijke en westelijke regio’s van de EU dat er relatief veel volwassenen dagelijks internet gebruiken. De hoogste percentages volwassenen die dagelijks internet gebruiken, werden over het algemeen geregistreerd onder mensen die in steden wonen en niet onder mensen die in landelijke gebieden wonen.

Voor Spanje geldt een landelijk gemiddelde van 83% in 2020 terwijl dat tien jaar geleden in 2010 nog 44% was. In België werd door 84% van de inwoners dagelijks internet gebruikt in 2020 terwijl dat in 2010 nog 59% was. Voor Nederland geldt een percentage van 91% in 2020 terwijl dit in 2010 nog 76% was.

Het hoogste aandeel volwassenen dat dagelijks gebruik maakt van internet werd geregistreerd in Helsinki-Uusimaa in Finland (96%). Dit werd op de voet gevolgd door Hovedstaden in Denemarken en Stockholm in Zweden (beide 95%) en nog 2 regio’s in Denemarken: Syddanmark en Midtjylland (beide 94%). 

Aan de andere kant werd het laagste aandeel volwassenen dat dagelijks gebruik maakt van internet geregistreerd in Severozapaden in Bulgarije (53%). Dit werd op de voet gevolgd door de regio Nord-Est in Roemenië (55%) en drie andere regio’s in Bulgarije: Severen tsentralen (ook 55%), Yugoiztochen en Yuzhen tsentralen (beide 56%). 

Spaanse regio’s

Uit de gegevens van Eurostat blijkt dat alle Spaanse regio’s bijeen in heel Spanje gemiddeld 83% van de volwassen inwoners dagelijks internet heeft gebruikt in 2020. Maar dat percentage is echter niet in alle autonome regio’s gelijk.

Het hoogste percentage dagelijkse internetgebruikers werd geregistreerd in de Madrid regio met 88% gevolgd door de Balearen eilanden (Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera) met 86% en Catalonië met 85%. In de overige Spaanse regio’s zitten de percentages tussen de 80% en 84% in met als laagste internetgebruik in Galicië met 75%, Extremadura met 78%, Baskenland met 79% en Cantabrië met 79%.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.