Separatisten van Catalaanse Arran verwijderen kleuren van de Spaanse vlag op trap in Calpe

Separatisten van Catalaanse Arran verwijderen kleuren van de Spaanse vlag op trap in Calpe
Beeld: Twitter & Freepik

Separatisten van Catalaanse Arran verwijderen kleuren van de Spaanse vlag op trap in Calpe

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De gemeente van de kustplaats Calpe aan de Costa Blanca heeft een aanklacht ingediend bij de Guardia Civil tegen een ‘ludieke’ maar vandalistische actie van leden van de Catalaanse pro-onafhankelijkheidsbeweging Arran. Leden van deze jeugdorganisatie hebben de mythische en toeristische trap in de Calle Puchalt straat rood geverfd waardoor de rood-geel-rood kleuren van de Spaanse vlag waren verdwenen.

De Arran-actie valt samen met de festiviteiten van 12 oktober ofwel ‘Día de la Hispanidad’ wat door de Catalaanse en Valenciaanse separatisten niet erkend wordt. Om aandacht te vragen voor hun ‘onafhankelijkheidsmissie’ hebben leden van Arran de traptreden van een straat in Calpe die normaal gesproken geverfd zijn in de rood-geel-rood kleuren van de Spaanse vlag geheel rood gekleurd door de gele traptreden rood te verven.

Ongetwijfeld zagen de ‘vandalisten’ dit als een ludieke actie maar de gemeente is er niet blij mee en heeft inmiddels een aanklacht tegen Arran bij de Guardia Civil ingediend. Daarnaast heeft de gemeente meteen werknemers erop af gestuurd om de traptreden weer in de oorspronkelijke rood-geel-rood kleuren te verven. De trappen van de Calle Puchalt straat in de kustplaats Calpe is waarschijnlijk de meeste bezochte en gefotografeerde plaats van Calpe. 

Arran is een Catalaanse jongerenorganisatie van de Catalaanse pro-onafhankelijkheidsbeweging. Het wordt beschouwd als een groep die verbonden is met de Catalaanse CUP-partij van radicale ideologie, gehecht aan extreem links, anti-systeem en anarchist. Arran voert regelmatig acties uit in Catalonië, Valencia regio en de Balearen dat door deze groep gezien wordt als het Catalaanse land.

Ga naar de inhoud