Search
menu
Search

Verjaardag vieren in stadspark mag niet meer in Alhaurín de la Torre

Verjaardag vieren in stadspark mag niet meer in Alhaurín de la Torre
Beeld: Canva

Verjaardag vieren in stadspark mag niet meer in Alhaurín de la Torre

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – De gemeente van Alhaurín de la Torre heeft een nieuw verjaardagsfeestje verbod uitgevaardigd. Het gaat daarbij natuurlijk niet om alle ‘fiestas de cumpleaños’ maar wel om die gevoerd worden in de stadsparken. Deze veroorzaken namelijk zoveel overlast, zowel geluid als afval, dat de omwonenden steen en been klagen.

Volgens de gemeente gaat het niet om een incidenteel feestje dat gevoerd wordt in het openbare stadspark maar om feestjes die bijna dagelijks plaatsvinden. Het gaat daarbij om de stadsparken Parque de la Zambrana van 9.000 m2 en Parque Pinares de Taralpe van 12.000 m2 waar veel te veel verjaardagsfeestjes en andere festiviteiten met veel personen gevierd worden.

Het probleem van dit soort bijeenkomsten is dat er veel mensen aanwezig zijn waardoor er veel geluidsoverlast is maar dat er ook veel vuil achterblijft bij de picknickplaatsen bestaande uit banken en tafels. Om verdere problemen te voorkomen met onder andere de omwonenden geldt nu een uitdrukkelijk verbod op het vieren van verjaardagen en andere feestelijke activiteiten. De vraag is natuurlijk of gehoor wordt gegeven aan het verbod.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?