Search
menu
Search

Een Spanje-magneet is een leuk souvenir, maar is dat veilig op je koelkast?

Een Spanje-magneet is een leuk souvenir, maar is dat veilig op je koelkast?
Beeld: via canva.com

Een Spanje-magneet is een leuk souvenir, maar is dat veilig op je koelkast?

Magneten op de koelkast zijn een populaire manier om herinneringen, foto’s en andere items te bewaren. Er is namelijk niets leuker om een Spaans monument, stad, icoon of Spaanse ‘toro’ op je koelkast te plakken. Maar zijn ze wel veilig? Er zijn verschillende theorieën over de mogelijke gevaren van magneten op de koelkast. 

Een theorie is dat magneten kunnen interfereren met het functioneren van de koelkast. Ze zouden de temperatuurregeling kunnen verstoren of zelfs het motortje kunnen beschadigen. Een andere theorie is dat magneten de kwaliteit en veiligheid van de voedselwaren in de koelkast kunnen beïnvloeden.

Gelukkig is er geen bewijs dat magneten op de koelkast daadwerkelijk gevaarlijk zijn. Studies hebben aangetoond dat magneten van normale sterkte geen invloed hebben op het functioneren van de koelkast of de kwaliteit van de voedselwaren. Dus, kun je met een gerust hart magneten op je koelkast blijven plakken? Het antwoord is ja! Magneten zijn een veilige en leuke manier om je keuken te versieren.

Koelkasten zijn ontworpen om tegen kleine magnetische velden te kunnen. Een magneet op de deur is dus niet sterk genoeg om de motor of het koelsysteem te beschadigen. Bovendien zijn moderne koelkasten zo ontworpen dat ze magneten kunnen dragen zonder dat deze loslaten of beschadigen. Maar wat als de hele deur vol zit met magneten? Ook dan is dat veilig en kan er schijnbaar niets gebeuren.

Ga naar de inhoud