Het grootste monument ter ere van Columbus staat aan de Costa del Sol

Het grootste monument ter ere van Columbus staat aan de Costa del Sol
Beeld: Castillo Monumento Colomares / web

Het grootste monument ter ere van Columbus staat aan de Costa del Sol

Dit artikel is 7 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Bezoekers en inwoners van de Costa del Sol weten wellicht waar het over gaat, maar in de gemeente Benalmádena staat een unieke hommage aan de ontdekkingsreiziger Columbus, ook wel het “Castillo de Colomares” ofwel het Colomareskasteel genoemd. Een fantasierijk geheel wat zeker de moeite waard is om te bezoeken.

Ondanks de naam is het vreemd uitziende gebouw niet echt een kasteel, maar meer een monument. Het Castillo de Colomares is niet heel erg oud en werd gebouw tussen 1987 en 1994 waarbij de bouwer en bedenker, de Catalaanse gynaecoloog Dr. Esteban Martín Martín, er zeven jaar voor nodig had om het geheel te voltooien. De eigenaar maakte gebruik van het feit dat in 1992 de 500-jarige herdenking van de ontdekking van Amerika plaatsvond om zijn monument te bouwen.

Uiteindelijk heeft Esteban Martín Martín er samen met twee lokale bouwvakkers zeven jaar over gedaan om zijn levenswerk te voltooien. Op een grondstuk van 1.500 m² bouwden de drie mannen een monument in een bouwstijl met een combinatie van Byzanthijns, Romaans, Gotisch en Mudejar (Hispano-Arabich) elementen.

Buiten het monument ter ere van de ontdekkingsreiziger is ook een leeg mausoleum waar de laatste resten van Columbus zouden moeten komen te liggen, iets wat tot op de dag van vandaag nog niet is gebeurd.

Ook heeft het Castillo de Colomares een vermelding in het Guinness Book of Records, niet vanwege het Columbus monument, maar vanwege de kleinste kerk ter wereld van slechts 1,96 m².

Op de onderstaande video (Spaans) vertelt de zoon van de bouwer het verhaal van het grootste Columbus monument ter wereld. Als je geen Spaans verstaat dan zijn de beelden opgenomen met o.a. een drone ook al mooi genoeg om naar te kijken 😉 Voor meer informatie bezoek deze website.

Ga naar de inhoud