Het merendeel van de Spanjaarden vreest een nieuwe crisis voor 2023

De Spanjaarden vrezen een nieuwe crisis voor 2023
Beeld: 123rf

Het merendeel van de Spanjaarden vreest een nieuwe crisis voor 2023

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Afgelopen weekend werd in Spanje de uitslag gepresenteerd van een enquête naar de impact van de crisis in Spanje. Daaruit bleek onder andere dat de vrouwen zich meer zorgen maakten over de gevolgen van de economische crisis dan de mannen en dat 82% van de deelnemers meent dat er voor het jaar 2023 een nieuwe crisis zal zijn.

De krant El País publiceerde het afgelopen weekend de resultaten van een enquête die door het bureau 40DB werd gehouden in Spanje. De vragen hadden met name te maken over de crisis en de gevolgen daarvan waaruit blijkt dat men niet al te optimistisch is in Spanje aangezien 81,7% van de ondervraagden meent dat er een derde recessie (na die van 2008-2010 en 2013) aan zit te komen waarbij een 23,2% dat helemaal zeker weet.

Verantwoordelijkheid

Als er gevraagd wordt naar wie de verantwoordelijke was voor de crisis van 2008 geeft het merendeel aan dat dit de schuld is van de politici (66,4%), de banken (64,3%), de vastgoedbubbel (62,6%) en de regeringen van Spanje (59,5%).

Crisis voorbij?

Op de vraag of men denkt dat Spanje uit de crisis is zegt slechts 0,8% dat deze totaal voorbij is, geeft 13,5% aan dat men de crisis in Spanje achter zich heeft gelaten maar nog niet helemaal, geeft 53,4% aan dat de crisis ondanks de hoopgevende berichten nog niet voorbij is en 31% zegt dat de crisis absoluut niet voorbij is in Spanje.

Geleden

Het overgrote merendeel met 63,6% zegt dat ze de crisisjaren met veel ongerustheid beleefd hebben waarbij 93,1% aangeeft dat zoals altijd de gewone man/vrouw en de lage en middenklasse de meeste opofferingen hebben gedaan tijdens de crisisjaren.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.