Het merendeel van de Spanjaarden vreest een nieuwe crisis voor 2023

Oeps ... foto ontbreekt!

Het merendeel van de Spanjaarden vreest een nieuwe crisis voor 2023

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Afgelopen weekend werd in Spanje de uitslag gepresenteerd van een enquête naar de impact van de crisis in Spanje. Daaruit bleek onder andere dat de vrouwen zich meer zorgen maakten over de gevolgen van de economische crisis dan de mannen en dat 82% van de deelnemers meent dat er voor het jaar 2023 een nieuwe crisis zal zijn.

De krant El País publiceerde het afgelopen weekend de resultaten van een enquête die door het bureau 40DB werd gehouden in Spanje. De vragen hadden met name te maken over de crisis en de gevolgen daarvan waaruit blijkt dat men niet al te optimistisch is in Spanje aangezien 81,7% van de ondervraagden meent dat er een derde recessie (na die van 2008-2010 en 2013) aan zit te komen waarbij een 23,2% dat helemaal zeker weet.

Verantwoordelijkheid

Als er gevraagd wordt naar wie de verantwoordelijke was voor de crisis van 2008 geeft het merendeel aan dat dit de schuld is van de politici (66,4%), de banken (64,3%), de vastgoedbubbel (62,6%) en de regeringen van Spanje (59,5%).

Crisis voorbij?

Op de vraag of men denkt dat Spanje uit de crisis is zegt slechts 0,8% dat deze totaal voorbij is, geeft 13,5% aan dat men de crisis in Spanje achter zich heeft gelaten maar nog niet helemaal, geeft 53,4% aan dat de crisis ondanks de hoopgevende berichten nog niet voorbij is en 31% zegt dat de crisis absoluut niet voorbij is in Spanje.

Geleden

Het overgrote merendeel met 63,6% zegt dat ze de crisisjaren met veel ongerustheid beleefd hebben waarbij 93,1% aangeeft dat zoals altijd de gewone man/vrouw en de lage en middenklasse de meeste opofferingen hebben gedaan tijdens de crisisjaren.

Ga naar de inhoud