skip to Main Content
Zijn de vliegende motoren van Dubai ook een goed idee voor de Spaanse politie
Hoversurf

Zijn de vliegende motoren van Dubai ook een goed idee voor de Spaanse politie

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De politie in Dubai is begonnen met het trainen om de vliegende motor van het merk Hoversurf te kunnen bedienen. Het gaat om de S3 2019 Hoverbike die door de Dubai Police is gekocht om de agenten op de motoren met wielen en auto’s te steunen maar dan vanuit de lucht. Zouden deze hoverbikes ook een idee zijn voor de Spaanse politie?

De politie van Dubai heeft er een nieuw nuttig speeltje bijgekregen die op het lijstje komt te staan bij de zelfrijdende robots en uiteraard de patrouillewagens van het merk Lamborghini. Het gaat om een soort van vliegende motor die door vier propellers aangedreven wordt en ruim 60 km/u kan vliegen.

Het is eigenlijk een vorm van drone waarop een mens kan zitten en deze zelf kan besturen om zo vanuit de lucht de burgers op de grond te controleren. Voorlopig worden er alleen nog testvluchten uitgevoerd tijdens de training van de Hoverbikes maar volgens de Dubai Police moeten de vliegende motoren in 2020 ingezet moeten worden.

De politie van Dubai heeft er nu een paar in gebruik voor de tests maar als het ze bevalt kunnen ze er binnen korte tijd 30 of 40 bijkrijgen, aldus de producenten van Hoversurf.

Elke Hoverbike heeft een prijskaartje van 133.000 euro, kan 60 km/u max vliegen en kan 10 tot 25 minuten in de lucht blijven en zelfs tot 2,5 uur als men reservebatterijen bij zich heeft. In de drone-mode (dus zonder piloot/agent) kan de Hoverbike 40 minuten in de lucht blijven.

Spanje?

Maar dan nu de vraag … zou de Spaanse politie ook met de Hoverbikes kunnen omgaan mocht men in Spanje genoeg geld hebben en willen uitgeven om deze “speeltjes” te kopen? Is het nuttig om een vliegende motor te hebben in Spanje? Voorlopig ziet het er niet naar uit dat de Policía Nacional, de Guardia Civil, de Mossos d’Esquadra of de Ertzaintza enige interesse hebben in de Hoverbike.

Particulieren

Particulieren kunnen de Hoverbike echter ook kopen voor 150.000 dollar waarbij men 10.000 dollar moet aanbetalen en minstens 2 tot 6 maanden moet wachten voordat de S3 2019 Limited Edition Hoverbike verstuurd wordt. Om te kunnen vliegen met de Hoverbike hoef je geen vliegbrevet te hebben, een speciale certificatie en is het de eerste legale persoonlijke drone ter wereld.

Meer informatie is te lezen en zien op de website van Hoversurf.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
  1. Een lachwekkende vertoning en extreem primitief. Dat zegt veel over de bekrompen visie die er heerst onder doorgeschoten rijken. Jammer , maar dat had ik al jaren geleden in de gaten. ! Vandaar de janboel die overal heerst. De verslaving der rijken hoe achtelijk kan men zijn . Spanje en de hele EU is zo lek als een riete mandje en corrupt. Een mekka voor criminelen en de hel voor bewoners dat geldt voor veel landen. Veel kernpunten die veel belangrijker zijn blijven in de la liggen. De politieke beerput. Dat hele Dubai is zo kwetsbaar ! 1 grote vloedgolf door bijv. een aardbeving op de zeebodem. Primitieve rotzooi. De tijd zal het uitwijzen wereldwijd .

  2. Supervet zeg, zo’n ding. Maar lijkt me sterk dat iedereen daar zomaar mee mag vliegen zonder brevet. Daar komt geheid gedoe en ongelukken van.

  3. Leuk speeltje voor olie magnaten. In Spanje natuurlijk waardeloos vanwege de actieradius. Ook levensgevaarlijk want je loopt kans onthoofd te worden door de niet afgeschermde propellerbladen.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken