Zijn de vliegende motoren van Dubai ook een goed idee voor de Spaanse politie

Zijn de vliegende motoren van Dubai ook een goed idee voor de Spaanse politie
Beeld: Hoversurf
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – De politie in Dubai is begonnen met het trainen om de vliegende motor van het merk Hoversurf te kunnen bedienen. Het gaat om de S3 2019 Hoverbike die door de Dubai Police is gekocht om de agenten op de motoren met wielen en auto’s te steunen maar dan vanuit de lucht. Zouden deze hoverbikes ook een idee zijn voor de Spaanse politie?

De politie van Dubai heeft er een nieuw nuttig speeltje bijgekregen die op het lijstje komt te staan bij de zelfrijdende robots en uiteraard de patrouillewagens van het merk Lamborghini. Het gaat om een soort van vliegende motor die door vier propellers aangedreven wordt en ruim 60 km/u kan vliegen.

Het is eigenlijk een vorm van drone waarop een mens kan zitten en deze zelf kan besturen om zo vanuit de lucht de burgers op de grond te controleren. Voorlopig worden er alleen nog testvluchten uitgevoerd tijdens de training van de Hoverbikes maar volgens de Dubai Police moeten de vliegende motoren in 2020 ingezet moeten worden.

De politie van Dubai heeft er nu een paar in gebruik voor de tests maar als het ze bevalt kunnen ze er binnen korte tijd 30 of 40 bijkrijgen, aldus de producenten van Hoversurf.

Elke Hoverbike heeft een prijskaartje van 133.000 euro, kan 60 km/u max vliegen en kan 10 tot 25 minuten in de lucht blijven en zelfs tot 2,5 uur als men reservebatterijen bij zich heeft. In de drone-mode (dus zonder piloot/agent) kan de Hoverbike 40 minuten in de lucht blijven.

Spanje?

Maar dan nu de vraag … zou de Spaanse politie ook met de Hoverbikes kunnen omgaan mocht men in Spanje genoeg geld hebben en willen uitgeven om deze “speeltjes” te kopen? Is het nuttig om een vliegende motor te hebben in Spanje? Voorlopig ziet het er niet naar uit dat de Policía Nacional, de Guardia Civil, de Mossos d’Esquadra of de Ertzaintza enige interesse hebben in de Hoverbike.

Particulieren

Particulieren kunnen de Hoverbike echter ook kopen voor 150.000 dollar waarbij men 10.000 dollar moet aanbetalen en minstens 2 tot 6 maanden moet wachten voordat de S3 2019 Limited Edition Hoverbike verstuurd wordt. Om te kunnen vliegen met de Hoverbike hoef je geen vliegbrevet te hebben, een speciale certificatie en is het de eerste legale persoonlijke drone ter wereld.

Meer informatie is te lezen en zien op de website van Hoversurf.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.