Granada meest veganistische stad in de top 10 van Spanje

Granada meest veganistische stad in de top 10 van Spanje
Beeld: Guia Repsol

Granada meest veganistische stad in de top 10 van Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GRANADA – De stad Granada is de stad bij uitstek voor ‘veggies’ aldus een vergelijking op de website Holidu. Deze website publiceerde een lijst van de 10 meest veggie steden van Spanje waarbij er gekeken werd naar het aantal restaurants en bars waar veganisten en vegetariërs terecht kunnen in vergelijking tot het aantal inwoners.

Volgens een recent onderzoek van Lantern probeert 7,8% van de Spanjaarden de consumptie van vlees en vis te verminderen. Het merendeel van deze groep zijn zogenaamde flexanisten (6,3%) die sporadisch vlees en/of vis eten. Daarnaast verklaart 1,3% van deze groep Spanjaarden dat ze vegetarisch is en 0,2% dat ze veganist is.

Maar personen die ervoor kiezen om slechts sporadisch of helemaal geen vlees/vis te eten of helemaal geen dierlijke producten hebben het over het algemeen iets moeilijker om een geschikt restaurant te vinden. De laatste jaren komen er echter steeds meer vegetarische en veganistische restaurants en bars bij in Spanje.

Top 10

Holidu heeft een lijst gemaakt van de top 10 Spaanse steden waar de ‘veggies’ het beste terecht kunnen. Daarbij is dan gekeken naar het aanbod in vergelijking tot het aantal inwoners van een stad.

1. Granada

De Zuid Spaanse stad Granada is bekend vanwege de tapas en Spaanse ham maar zal nu ook door het leven gaan als de ‘veggie’ stad bij uitstek. Volgens de vergelijking is er per 17.905 inwoners 1 restaurant te vinden waar men terecht kan voor een maaltijd die geschikt is voor veggies. Er zijn 13 gespecialiseerde restaurants te vinden in Granada.

2. Santa Cruz de Tenerife

De hoofdstad van Tenerife staat op een tweede plaats op de top 10 lijst met 1 veggie restaurant per 18.517 inwoners. Er zijn 11 gespecialiseerde restaurants te vinden in Santa Cruz de Tenerife.

3. Palma de Mallorca

De hoofdstad van Mallorca en de Balearen eilandengroep staat op de derde plaats met 1 veggie restaurant per 19.357 inwoners met een totaal van maar liefst 21 restaurants voor vegetariërs en veganisten.

4. Barcelona

Je zou verwachten dat een grote stad als Barcelona op een eerste plaats zou komen te staan op de veggie top 10 maar het is een vierde plaats geworden. In Barcelona is er per 20.010 inwoners 1 veggie restaurant te vinden. In totaal zijn er 81 gespecialiseerde veggie restaurants in Barcelona te vinden.

5. Salamanca

Wellicht komt het door de studenten die uit alle delen van Spanje en uit het buitenland naar Salamanca komen waardoor deze stad op een vijfde plaats is beland. Per 20.634 inwoners is er 1 veggie restaurant te vinden met een totaal van 7 restaurants.

6. Santiago de Compostela

Na een lange pelgrimstocht kiezen sommige mensen voor een goed stuk Galicisch vlees maar er zijn uiteraard ook veel wandelaars die kiezen voor een vegetarische of veganisten maaltijd. In Santiago de Compostela is 1 restaurant te vinden per 24.114 inwoners met een totaal van 4 gespecialiseerde veggie restaurants.

7. Gerona

De Catalaanse stad aan de Costa Brava is goed voor de zevende plaats met per 24.753 inwoners 1 veggie restaurant. In totaal zijn er echter slechts 4 veggie restaurants te vinden in Gerona.

8. Tarragona

De hoofdstad van de Costa Dorada is Tarragona en deze oude Romeinse stad staat op een achtste plaats op de top 10 lijst. Per 26.301 inwoners is er 1 veggie restaurant te vinden met in totaal 5 gespecialiseerde restaurants.

9. Valencia

Het hippe Valencia heeft in totaal 29 veggie restaurants maar dat is niet genoeg om verder te komen dan een negende plaats met per 27.166 inwoners 1 veggie restaurant.

10. Alicante

In de hoofdstad van de Costa Blanca is per 32.999 inwoners 1 veggie restaurant te vinden, goed voor de tiende plaats. In totaal heeft Alicante 10 veggie restaurants.

Wat opvalt is dat andere grote steden zoals Madrid, Sevilla, Málaga, Almería, Zaragoza, Bilbao Las Palmas, etc. niet op deze lijst voorkomen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.