skip to Main Content
Granada meest veganistische stad in de top 10 van Spanje
Guia Repsol

Granada meest veganistische stad in de top 10 van Spanje

GRANADA – De stad Granada is de stad bij uitstek voor ‘veggies’ aldus een vergelijking op de website Holidu. Deze website publiceerde een lijst van de 10 meest veggie steden van Spanje waarbij er gekeken werd naar het aantal restaurants en bars waar veganisten en vegetariërs terecht kunnen in vergelijking tot het aantal inwoners.

Volgens een recent onderzoek van Lantern probeert 7,8% van de Spanjaarden de consumptie van vlees en vis te verminderen. Het merendeel van deze groep zijn zogenaamde flexanisten (6,3%) die sporadisch vlees en/of vis eten. Daarnaast verklaart 1,3% van deze groep Spanjaarden dat ze vegetarisch is en 0,2% dat ze veganist is.

Maar personen die ervoor kiezen om slechts sporadisch of helemaal geen vlees/vis te eten of helemaal geen dierlijke producten hebben het over het algemeen iets moeilijker om een geschikt restaurant te vinden. De laatste jaren komen er echter steeds meer vegetarische en veganistische restaurants en bars bij in Spanje.

Top 10

Holidu heeft een lijst gemaakt van de top 10 Spaanse steden waar de ‘veggies’ het beste terecht kunnen. Daarbij is dan gekeken naar het aanbod in vergelijking tot het aantal inwoners van een stad.

1. Granada

De Zuid Spaanse stad Granada is bekend vanwege de tapas en Spaanse ham maar zal nu ook door het leven gaan als de ‘veggie’ stad bij uitstek. Volgens de vergelijking is er per 17.905 inwoners 1 restaurant te vinden waar men terecht kan voor een maaltijd die geschikt is voor veggies. Er zijn 13 gespecialiseerde restaurants te vinden in Granada.

2. Santa Cruz de Tenerife

De hoofdstad van Tenerife staat op een tweede plaats op de top 10 lijst met 1 veggie restaurant per 18.517 inwoners. Er zijn 11 gespecialiseerde restaurants te vinden in Santa Cruz de Tenerife.

3. Palma de Mallorca

De hoofdstad van Mallorca en de Balearen eilandengroep staat op de derde plaats met 1 veggie restaurant per 19.357 inwoners met een totaal van maar liefst 21 restaurants voor vegetariërs en veganisten.

4. Barcelona

Je zou verwachten dat een grote stad als Barcelona op een eerste plaats zou komen te staan op de veggie top 10 maar het is een vierde plaats geworden. In Barcelona is er per 20.010 inwoners 1 veggie restaurant te vinden. In totaal zijn er 81 gespecialiseerde veggie restaurants in Barcelona te vinden.

5. Salamanca

Wellicht komt het door de studenten die uit alle delen van Spanje en uit het buitenland naar Salamanca komen waardoor deze stad op een vijfde plaats is beland. Per 20.634 inwoners is er 1 veggie restaurant te vinden met een totaal van 7 restaurants.

6. Santiago de Compostela

Na een lange pelgrimstocht kiezen sommige mensen voor een goed stuk Galicisch vlees maar er zijn uiteraard ook veel wandelaars die kiezen voor een vegetarische of veganisten maaltijd. In Santiago de Compostela is 1 restaurant te vinden per 24.114 inwoners met een totaal van 4 gespecialiseerde veggie restaurants.

7. Gerona

De Catalaanse stad aan de Costa Brava is goed voor de zevende plaats met per 24.753 inwoners 1 veggie restaurant. In totaal zijn er echter slechts 4 veggie restaurants te vinden in Gerona.

8. Tarragona

De hoofdstad van de Costa Dorada is Tarragona en deze oude Romeinse stad staat op een achtste plaats op de top 10 lijst. Per 26.301 inwoners is er 1 veggie restaurant te vinden met in totaal 5 gespecialiseerde restaurants.

9. Valencia

Het hippe Valencia heeft in totaal 29 veggie restaurants maar dat is niet genoeg om verder te komen dan een negende plaats met per 27.166 inwoners 1 veggie restaurant.

10. Alicante

In de hoofdstad van de Costa Blanca is per 32.999 inwoners 1 veggie restaurant te vinden, goed voor de tiende plaats. In totaal heeft Alicante 10 veggie restaurants.

Wat opvalt is dat andere grote steden zoals Madrid, Sevilla, Málaga, Almería, Zaragoza, Bilbao Las Palmas, etc. niet op deze lijst voorkomen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
 1. dat is normaal. De supermarkten spelen er ook veel te weinig op in. Bijna niks vegetarisch te vinden. En al kun je wat vinden dan smaakt het mega slecht!!
  Totaal niet te vergelijken met het aanbod in andere landen.
  Dat maakt het kiezen voor vegetarisch te leven niet makkelijk in Spanje

  1. In Nederland is er zeker veel meer te vinden op dat gebied, maar op zich, als je veel verse zaken koopt, ook de kruiden, dan kan je best veel lekkere dingen maken hoor.
   Je hebt bij de Mercadona Soja, eehh spul zeg ik even, want kom ff niet op de naam, maar dat week je in warm water, voeg toe wat jij lekker vind, er is glutenvrij paneermeel te krijgen dat ook plantaardig is, ook bij Mercadona en ook Garbanza meel…..als je al deze zaken gebruikt, kan je overheerlijke vegan burgers maken.
   Ja, je bent ff bezig maar als je genoeg maakt, kan je er makkelijk de ene dag hamburgers van maken en de andere dag een overheerlijke vegan taco.
   Taco´s van maismeel, want veel vegan eters vermijden ook de gluten.
   Dus 2 vliegen in 1 klap.

   1. Een vegan burger is echt geen hamburger. die naam mag het dan ook niet hebben noem het maar gewoon een vegan burger. En geef mij maar een echte hamburger daar kan geen fake vegan burgetje tegenop.

    1. Niemand noemt hier toch een Vegan Burger een hamburger.
     Ieder zijn eigen keuze leo.
     Maar een mens kan prima zonder vlees hoor, zo lang je dan in je maaltijden maar zorg voor voldoende balans en genoeg andere zaken eet om aan de juiste voedingsstoffen te komen, is het totaal geen probleem.
     Ik at vroeger ook gewoon dierlijke producten zoals vlees, nu niet meer en mijn bloedwaarden zijn veel beter als voorheen.
     Veel lagere cholesterol, lagere bloeddruk en ook bijna geen waarden meer in het deel waarin je normaal het aanwezige ontsteking gehalte in je bloed kan meten. Oftewel, geen chronische pijnen meer in de rug.

    2. Hoeveel ham zit er in een boterham? Of in een Hamburger? En hoeveel Burgers of kastelen zitten in hamburgers? Of komt de hamburger uit Hamburg . Sja . Feit dat die dingen in Amerika patties heten en het geheel bij elkaar hamburger. What ever er op zit… Dus of dat ding vlees, vegetarisch, vegan, keto wat Dan ook is. Het blijft een hamburger.
     Het vlees of veg vervanger alleen hamburger noemen dat is verkeerd.
     Ik eet nu zelf als test al 3 weken Vegan en moet zeggen die worstjes van de Mercadona zijn echt smerig , de tofu is smerig maar die bio van de Lidl is weer wel lekker.
     En verder heb ik al die vlees vervangers niet nodig want vegan zijn betekend niet dat alles perse op vlees moet lijken of smaken.
     Maar ik zal soweiso nooit vegan worden. Keertje lekker tapas eten of eens een BBQ of uiteten dan kan het vlees er echt wel in. Niks mis mee en doordat je door de week of paar weekjes geen vlees eet steeds doe je er toch goed aan voor milieu, dier en jezelf. En beetje vlees of ei of keertje een stukje kaas is niks mis mee wat de ‘doorgeslagen’ vegans ook moge roepen.
     Feit is, dat we nu absurd veel vlees eten en dit zeker het milieu naar de klote helpt en ons lichaam.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken